Преди 35 години безхаберни лекари разделят близначки, историята им ще ви смае!

Шокиращо дело за безотговорността на медицински служители разглежда Ленинският районен съд в Перм. Става въпрос за история, като от кино – две близначки, разделели погрешка.

Семейство Шилови разбира случайно, че в далечната 1982 година персоналът в Детската градска болница объркал близначките. Така едната от тях попада в чуждо семейство, а впоследствие е предадена на детски дом. Другото момиченце било отглеждано над 30 години от чужди хора, които считала за истинското си семейство.

Днес двете сестри искат 55 млн. рубли като морална компенсация за провалените им съдби.

35-годишната Уляна Кисилева разбира за съществуването на родната си сестра съвсем случайно. Позвънила й приятелка и казала, че по-рано същия ден я видяла на една от улиците в Перм. По същото време, обаче, Уляна била в дома си и така заподозряла, че се касае за нещо необичайно.

“Така разбрах за съществуването на Ксения”, спомня си Уляна. Когато се запознават, двете още не знаят, че са сестри, но с почуда откриват, че си приличат не само външно, но и, че имат почти сходни дати на раждане – едната от тях се появила на бял свят на 5-ти, а двугата – на 6-ти декември.

По същото време Уляна се смятала за истинската дъщеря в семейство Шилови.

“Дразнеха ме от детството, казваха ми, че не приличам на никого и не можех да си представя, че живея чужда живот. Когато разбрах истината, бях в шок и дори ми се искаше да си тръгна от къщи”, спомня си тя.
Оказва се, че при раждането на момичетата става голяма грешка. Едната е дадена за отглеждане при Шилови заедно с тяхната новородена дъщеря и двете си мислят, че са двуяйчни близначки. А истинската всъщност има пробмлемно детство и се лута от дом в дом.

За да избегнат всякакво съмнение, близначките си правят и ДНК-тест, който потвърждава на 99, 9% – те са сестри.

Сега истинските родители на момичетата са решени да извършат сами разследване как се е случило всичко и така да предупредят и други потенциални жертви сред родителите.