Начало Новините днес Шокиращ развой около убийството на младия Филип във Флорида! Оказа се, че...

Шокиращ развой около убийството на младия Филип във Флорида! Оказа се, че стрелецът… 

Отмъщение към компанията за споделено пътуване Uber е бил вероятният мотив за убийството на българина Филип Кирилов в Дестин, Флорида. Това смятат разследващите от шерифството в Окалуза каунти.

В миналото арестуваният Тимъти Лейн Андерсън е опитал да заведе дело срещу Uber, а самият той е бил бивш таксиметров шофьор. Андерсън събирал други ищци, за да заведе class action иск срещу Uber за нелоялна конкуренция на летището в града, пише bg-voice.com.

Според властите убийството е било планирано, въпреки че Андерсън не познавал българина, карал колата в зполучната нощ. Властите нямат обяснение защо заподозреният убиец избрал точно Филип за жертва.

Тялото на 29-годишния Филип Кирилов беше намерено в колата му, в 6:30 неделя сутринта, с множество прострелни рани.


Според шерифството убийството е станало малко преди това. Когато полицаите откриват трупа на Филип, колата му все още е запалена. Автомобилът, спрял на кръстовището на “Порпойз стрийт” и “Наутилъс Корт”, имал камера на предното стъкло. На записа от нея се чува мъжки глас, който дава указания на Кирилов къде да го остави след курса. 30 секунди по късно се чува и първият изстрел, последван от още два. Двамата не са се карали преди стрелбата, показват записа от камерата.

На видеото се вижда и обвиненият за убийствтото Тимъти Андерсън, който бяга далеч от вана на  Кирилов. Разследващите от шерифството в Окалуза Каунти направили запитване до Uber за записите от нощта на убийството. Така намират, че последният курс на 29-годишния Кирилов е с клиент на име “Джо Смит”, но телефонният номер от който е направена поръчката e предплатен апарат. Властите установяват, че Андерсън е закупил предплатен мобилен телефон от Wallmart в градчето Дестин на 13 юни.

Номерът на мобилния телефон – същият, от който е поръчан Uber-a на Филип Кирилов
С помощта на видеозаписи от охранителни камери на бизнеси в региона полицията проследява действията на Андерсън след убийството.

35-годишният Тимъти Андерсън е арестуван във вторник вечерта. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Той има шест предишни ареста за по-дребни и углавни престъпления. За сега властите не казват къде е оръжието на убийството, но че имат предположения и следи. Според тях убийството е извършено с 9-милиметров пистолет.

“Tой беше най-добрия човек, който познавах”, казва Филип Александров, приятел на покойният Филип Кирилов. „Работеше изключително много и беше много добър като характер” казва друг приятел на Филип, Васил Спиров. Убитият българин в родом от Монтана. Той бил запален по фитнеса и работил много, за да събира пари за бъдеще със съпругата си Калина. Двамата се женят само преди година във Вегас, където Филип живеел преди това.