Деца раждат деца: Тъжните истории на най-младите родители

Името на най-младата майка в историята е известно – това е перуанката Лина Медина, която роди едва на пет годишна възраст. Младите бащи обаче са много повече. Според медиите най-младият от тях е момче от Нова Зеландия, което стана баща на 11 години.

По данни на вестник “Ню Зилънд хералд” подрастващият бил съблазнен от 36-годишна учителка – майка на негов съученик. Тя му предложила бира и встъпила в полов контакт с него. Тогава момчето било на 11 години, жената поддържала с него връзка цяла година.

На всичко отгоре развратната педагожка забременяла от ученика. Той, не знаейки какво да прави, разказал за всичко на директора на училището. Жената била уволнена. Според законите на Нова Зеландия обаче тя не понадлежала на друго наказание. Вместо това обаче учителката я споходило друго, по-страшно нещо – взели детето й. Било съобщено, че с възпитанието му ще се заемат сътрудници от социалния патронаж. Самият баща също бил прибран под опека.

В историята има и други млади бащи. Така например британецът Шон Стюард стана баща на 12 години. През 1998 г. неговата 16-годишна съседка Ема Уебстър роди син от него на име Бен. По-късно тя каза пред журналисти, че не знаела на колко години е възлюбленият й.

В деня на раждането класният ръководител дал на Шон свободен ден, за да може да присъства на раждането. Двойката решила да отгледа детето заедно под ръководството на своите родители, но след половин година Шон изоставил момичето.

Друг известен млад баща също е от Великобритания – Алфи Патън, който стана татко на 13 години. Дъщеря 15-годишната Шантел Стидман, с която той прекарал само една нощ, му роди дъщеря. Узнавайки за бременността на момичето, двамата решили да не казват на никого, за да запазят живота на бебето. Майката на Шантел не подозирала нищо, докато не обърнала внимание на нарастващия корем на дъщеря си.

Двойката обещала да възпитава дъщеря си Мейси. В медите се появиха статии за смелата Шантал и за това, че бащата не е Алфи. ДНК анализ потвърди, че Алфи, когото британската преса назова “момчето с кукленото лице” не е баща на Мейси. Истинският баща бил 14-годишният Тайлър Баркър.

А историята на британеца Нейтън Фишборн, който се сдоби с дете, когато бил на 14 години, се счита за щастлива. Майката била негова съученичка – Ейприл Уебстър. Те нарекли сина си Джейми, а Вейтън решил да не се отказва от него. Той заявил, че е щастлив да бъде баща и е готов да направил всичко за детето. Родителите на младата майка, които в началото били в шок, впоследтвие били щастливи от раждането на внука си.