Начало Новините днес Трагедията е неописуема: Дни преди да се удави в Искър, водолазът Петър...

Трагедията е неописуема: Дни преди да се удави в Искър, водолазът Петър написал… (ПЪРВИ СНИМКИ)

Спелеологът, който вчера се удави в река Искър край Мездра, се казва Петър Георгиев Христов. Мъжът загина докато подготвяше една от атракциите за днешното събитие „Приключенски многобой 2018“, чието провеждане бе отложено заради трагичния инцидент, съобщава medianews.bg

Христов е един от най-активните членове на софийския пещерен клуб „Хеликтит“ и квалифициран водолаз. Гмуркането му е хоби от 2007 г., което той упражнявал активно.

Бил е сертифициран за напреднал водолаз „Advanced Scuba Diver“ от националната асоциация на подводните инструктури на САЩ.

Петър Христов е роден през 1979 г. Участвал е в десетки пещерни експедиции и в екстремно прояви, организирани от „Хеликтит“. Бил е лектор на ежегодни курсове “Пещерняк“, по време на които е изнасял лекции за гмуркането и обучението на водолазите, както и за воденето на незрящи хора в пещери. Семеен е, има две момиченца.

А ето какво е последното, което е написал в социалната мрежа, на 26 юни, няколко дни преди трагедията:

“Тази година Extreme fest ще бъде още по-вълнуващ… за съжаление този път няма да мога да бъда там, за да ви държа треперещите ръчички преди да се пуснете по тролея :), но елементите от техниката на единичното въже отново ще бъдат сериозно застъпени, благодарение на Пещерен клуб “Хеликтит” и нашите членове, за които – ей така, докато се забавляват да Ви сбъдват ей такива романтични моменти на 120 метра височина – е като детска игра 🙂 Датата за тази година е 21-22.07, а мястото е същото: Водопад Скакля, с.Заселе (Вазовата екопътека). Енджой!”