Начало Новините днес Още е жив? Приятели на водолаза, погълнат от водите на Искър, обявиха...

Още е жив? Приятели на водолаза, погълнат от водите на Искър, обявиха голяма награда за намирането му 

Издирването на 39-годишния водолаз-спелеолог, изчезнал във водите на р.Искър, продължава трети ден. Мъжът изчезна в събота в реката край Мездра. Инцидентът стана край археологически комплекс „Калето”, където в неделя трябваше да се проведе приключенски многобой.

Петър Христов е опитен водолаз, затова колегите и приятелите му се надяват, че е успял да се спаси. Те дори предлагат голяма парична награда за намирането му, информира тази сутрин “Монитор”.

Водолазът е изчезнал в Искър край Мездра. Той подготвял съоръжението за екстремно спускане в реката. Паднал от преобърнал се изкуствен сал и бил понесен от буйната вода.
Изчезналият е един от организаторите на „Приключенски многобой 2018″ и спелеолог от пещерен клуб „Хеликтит“ в София.

Петър се спелеолог е от столицата, на 38 години, баща на две деца. Бил е леководолаз и инструктор по пещерно спасяване. Опитал се е да доплува до брега, но тъй като не е познавал района, вместо да се насочи към левия бряг на реката, където има пещерни ниши и би могъл да се хване за някоя скала, е тръгнал към десния бряг и бил отнесен от течението.

Петър подготвял съоръжението за екстремно спускане в реката. Паднал от преобърнал се изкуствен сал и бил понесен от буйната вода.

Мъжът е опитен водолаз, близките му имат надежда, че може да е успял да се спаси.