Сензационна развръзка на драмата с бебето с глава на извънземно (СНИМКИ)

Баба Амна Нур от град Аботабад, Пакистан, се е родила съвсем нормално, но скоро главата й започва да расте много бързо и лекарите поставят ужасна диагноза.

Ниша и Аман Малик чакали дълго време за второто дете. И когато най-накрая след 10 години им се родило момиченце, родителите не можели да сдържат радостта си. Но това не продължило дълго.

Снимка © Социална мрежа

Скоро бебето дало симптоми за страшно заболяване. Главата й започнала да расте бързо и детето заприличало на извънземно. Лекарите диагностицирани: рядка форма на хидроцефалия. Вътре в черепа Ама натрупвала голямо количество течност. И това състояние можело да струва живота й.

“Поради теглото и размера на главата, не можех да сменям памперсите сама. Имах нужда от помощта на съпруга си или на друг член на семейството и това много ми тежеше”, споделя майката.

Снимка © Социална мрежа

Родителите започнали да се събират пари за лечение – необходими били $ 2500. Детето се влошавало: тя не можела да се храни правилно и да спи, какво оставало да се движи ..

Снимка © Социална мрежа

Накрая, успели да помогнат на 7-месечното бебе. Шест литра течност били изпомпани от Амна. И, според лекаря Назир Бхати, който провеждал операцията, главата на момичето е намалял почти наполовина. Но останала много кожа, която сега също трябва да се лекува.

Снимка © Социална мрежа
“Обиколката на главата на момичето беше около 101 см, когато тя била откарана в болницата. <…> В момента не можем да кажем точно колко се е намалил размера на главата, но съм сигурен, че е почти наполовина”, коментира лекарят.
Снимка © Социална мрежа

В същото време лекарите отказват да вземат пари, а семейството плаща само за лекарствата и оборудването, което е по-евтино. Сега всички се надяват, че бебето ще се възстанови след успешната операция и може да живее нормален живот.

Снимка © Социална мрежа

“Непрекъснато се моля на Бог за възстановяването й и се надявам, че ще има нормален живот, подобно на другите деца”, изразява надеждите си майката.

Снимка © Социална мрежа