Майка видя игла в небцето на бебето си, а след рентгена не можа да се съвземе от това, което научи (СНИМКИ)

9-месечният Мусадир Каримов от Таджикистан се бори за живота си, след като лекарите откриха 10 метални игли в тялото му, пишат местни месии. Първоначално майка му намерила игла в небцето на бебето, след което го отвела в болница.

След направения рентген, докторите открили още девет игли, които били забити в черепа, носа, краката, врата и гърдите на бебето.

Според тях няма никакъв шанс детето случайно да ги е глътнало, затова и семейството е силно притеснено, че това е сторено от техни роднини или бавачката с намерение да прогонят “злите духове”.

Хирурзите от болницата Караболо в столицата Душанбе успели да отстранят шест игли – другите били така сраснали в тялото, че нямало как.

“Последните, които извадихме, бяха обикновени шивашки игли. Не бяха нови, били са в тялото от много време и са сраснали. Не извадихме тези в стомаха и черепа, тъй като операцията би траела прекалено дълго,” казва главният хирург Шукрат Чориев.

Той добавя, че никога не е виждал подобен случай, но през миналата година в тялото на починало бебе от Узбекистан били открити 16 игли.

Роднините на Мудасир отричат да знаят как металните игли са успели да стигнат до тялото на бебето. В централна Азия от известно време са се появили случаи на “прогонване на зли духове” с помощта на игли, за което се говори, че е древна практика.