Полицаи погнаха двамата бандити, взривили банкомата в Пловдив, отмъкнали са 200 бона!

Над 200 хиляди лева са откраднати от взривения банкомат в пловдивския район “Тракия”, твърди trafficnews.bg.

Удареният обект е един от най-новите клонове на банката в Пловдив. Самият банкомат е вътрешно разположен в сградата и е с контролиран достъп, който се осъществява чрез карта. Най-вероятно именно така са влезли извършителите на взрива и обира.

Заложеният експлозив е бил вътре в помещението, за да може да разбие финансовия апарат. Вследствие на това материалните щети са огромни – целият клон е почти унижощен. Няма обаче засегнати автомобили или други обекти в близост. Нямало е и минувачи заради ранния час от денонощието.

Разследващите полицаи са открили на мястото на инцидента празни касети. Извършени са проверки с каква сума е бил захранен банкоматът и какви трансфери са правени до момента, за да се уточни наличността. По първоначална информация отчетените разлики възлизат на над 200 хиляди лева.

Все още няма яснота чие дело е взривът, който събуди тракийци в 4 и половина рано тази сутрин. Според една от очевидките е имало черна кола, паркирала пред банката, която е потеглила секунди преди полицията да пристигне.

От сутринта районът е обсаден с полиция и специалисти правиха огледи на мястото на произшествието с часове. Събират се всички видеозаписи от камери в района и се призовават всички, видели нещо през нощта, да сигнализират в полицията.

От МВР разпространиха информация, че по случая се издирват двама души, които след престъплението са се оттеглили с лек автомобил. Информация за развоя по тяхното издирване все още няма.