Синът на Йоско Костинбродския се заканил да “очиства” враговете на татко си!

Групата на сина на Йоско Костинбродския – Иван Йосифов, бе задържана на връх Шипка преди няколко дни, където гангстери имали оперативка. Според шефа на специализираната прокуратура Иван Гешев наследникът на Йосиф Йосифов – Костинбродския подготвял екзекуциите на прокурори и полицаи, ангажирани в разследването на тежки престъпления, пише “Уикенд”.

Сред мишените на бандата са били обвинителите Емил Галипонов и Георги Мойсев, които са прокурори по делата “Килърите 4” и срещу бандата на Стефан Бонев – Сако за търговия с дрога. В първия процес обвиняем е Йоско Костинбродския, който е задочно подсъдим за стрелбата срещу Киро Японеца. От 4 години насам обаче Костинбродския е в неизвестност, като според различни данни се укрива в Сърбия и Гърция. Съмненията на антимафиотите са, че синът му Иван е искал да ликвидира прокурор Галипонов, за да осуети съдебния процес срещу баща си и за да всее страх срещу други представители на прокуратурата и МВР.

“Като очистим двама – трима, другите ще ги е страх да се занимават с нас” твърдял пред членове на бандатата си Иван.

След задържането на групата няколко от арестуваните са дали показания срещу наследника Йоско. “Аз търгувам с наркотици, не съм убиец. Беше ми заповядано да следя маршрута на прокурор Галипонов и да установя къде живее той и какви са навиците му”, направил е самопризнание хората на Малкия Костинбродец.

Заради опасения за сигурността на прокурорите те са поставени под охрана. Мерки за сигурност взети и срещу трима криминалисти от отделите “Убийства” и “Терор” в ГДБОП, които също са нарочени за разстрел. Според ченгетата основният бизнес на Иван Костинбродския търговия с наркотици. Неговите дилъри са контролирали търг кокаин, хероин и марихуана в столичните квартали “Дружба”.