СНИМКИ 18+ от мелето край Мездра, има хора с окървавени глави, ТИР-ът виси от моста над река Искър

Катастрофата, която окървави Е-79 край Мездра е много тежка. Както вече писахме, три коли са се ударили в турски ТИР на моста до Железничарския град.

Автомобилите са пътували в посока София, когато на моста край Мездра са се ударили в голямата машина, която пътувала към Дунав мост 2. Трите катастрофирали коли са марка „Фолксваген“ с румънски регистрации, пише “Булнюз”.

Челният удар бил толкова силен, че първата кола е напълно размазана, а в нея са останали затиснати двама души. В момента екип пожарникари реже ламарините, за да извади пострадалите хора. На мястото на зверската катастрофа са пристигнали три линейки от Враца и два екипа пожарникари. Едната линейка вече пътува към областния град с жена и малко дете, които са сериозно пострадали от тежкия сблъсък.

В момента другите линейки чакат пожарникарите да извадят пострадалите от смазаните ламарини на другите автомобили.
От силния сблъсък тираджията е загубил контрол над управлението, ударил се е в насрещната мантинела и се е забил в парапета на моста, като кабината на возилото в момента е надвиснала над река Искър и има вероятност всеки момент да падне в реката.

Пътят е напълно затворен, като за ваденето на тира се чака специализирана техника и се очаква трафикът по трасето да бъде блокиран още поне 4-5 часа.