Начало Новините днес Подробности за трагедията с българския гражданин, чието бебе загина в Турция (ВИДЕО) 

Подробности за трагедията с българския гражданин, чието бебе загина в Турция (ВИДЕО) 

Българският гражданин, чието бебе загина при влаковата катастрофа в Турция, е 36-годишният Мелих Кортуш от добричкото село Бенковски. 6-месечното момиченце е пътувало с 30-годишната си майка, леля си и братчето си. Всички без момченцето са загинали. Синът е в болница в Чорлу. Бащата е напуснал родното си място през 1989 г.
„Преди месец бяха тук, за да оправят документите на малката си дъщеря, която е починала при катастрофата. Имат и 3-годишен син, който е тежко ранен в момента. Майката е турска гражданка, тя никога не е идвала в селото”, каза пред bTV кметът на Бенковски Осман Осман.

„Голяма беда. Два часа по-рано от там е минал друг влак, след това е валял дъжд, прелял е този язовир и срутил релсите и пръстта, тогава става тази работа и не са го видели”, разказа Ибрям Назин, чичо на българския гражданин.

Общината в град Чорлу призова хората да дарят кръв за ранените. Само за няколко часа необходимото количество беше събрано.

Властите не разрешават да се заснема участъка, причинил жп инцидента, но се забелязва, че почвата е поддала, а релсите висят във въздуха. Водещата причина за причините за инцидента е свлачище, предизвикано от обилните валежи.