Първи снимки от кръщенето на най-малкия син на Кейт и Уилям-Защо кралицата не беше поканена!

Принц Луис официално прие католическата вяра. По традиция, празничният повод се отбелязва в тесен семеен кръг.

Както стана ясно, датата не е избрана случайно – именно на нея преди 71 години кралица Елизабет принц Филип обявяват годежа си.

От двореца Кенсингтън разкриха подробности около събитието, което се състоя в късния следобед.

То е първата официална поява на Уилям, Кейт и трите им деца.

Принц Луис е кръстен в същата църква, в която и по-големия му брат Джордж преди три години – в палата Сейнт Джеймс. Той е един от най-старите в Лондон и доста далеч по размери и популярност от Бъкингам и Кенсингтън. Но именно в неговия храм сключват брак кралица Виктория и принц Алберт през 1840 г.

На кръщенето присъстваха родителите на Луис Уилям и Кейт, херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган, родителите на Кейт, нейният брат, както и съпругът на Пипа – Джеймс Матюс.

Самата тя не е сред гостите, вероятно заради бременността си.  Но  кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип и не са на мероприятието.

Те имат натоварен график в следващите дни заради подготовката около визитата на Доналд и Мелания Тръмп и вероятно това е причината да не присъстват.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са избрали шестимата кръстници на принц Луис да бъдат техни дългогодишни приятели, сред които е и братовчедка на херцогинята.

Спазвайки друга традиция, принц Луис е  облечен в реплика на специалната кралска роба за покръстване, направена от дантела и сатен. Оригиналът се използва за първи път на кръщенето на дъщерята на кралица Виктория, а след това още няколко пъти по същия повод. От 2008 г. се използва реплика по заръка на кралица Елизабет.