Всички снимат как акула ухапва красив модел

Бахамските острови Екзума са известни със своите бели плажове, кристално чисти води и безкрайни възможности за красиви снимки. Там има и акули, които обаче привличат туристите за фотографии, защото не нападат.

Така че когато моделът Катарина Зарутцки е там със семейството си, очаква да се възползва максимално, предава BBC.

След като обядвали тя решава да влезе във водата, за да се снима с пет акули.

19-годишната красавица не е далеч от океана – момичето от Калифорния е практикувало водни спортове.

“От моите предишни знания от сърфинг и гмуркане, знам, че тези акули обикновено са много безопасни”, казва тя. “Виждала съм безброй снимки на хора с тях в “Инстаграм”, продължава моделът.

Рибите се превърнаха и в местна туристическа атракция. Когато влязла в океана, местен дори я насърчил да легне по гръб сред акулите.

Тогава хората наоколо започнали да правят снимки. В този момент акула я ухапала и я завлякла под водата. Задържала я там няколко секунди, докато впила зъбите си в китката й.

Хората заснели всичко – снимките показват, че тя инстинктивно покрива раната и вдига ръката си, за да спре кръвта във водата.

“В този момент вашето тяло има толкова адреналин и просто трябва да се измъкнете от ситуацията. Но останах изключително спокойна”, казва тя.

Успяла да се измъкне, тя получила шевове, а в раната имало зъби от акулата.

Моделът ще има белег, но е благодарна, че се е разминало така.

Новината за случилото се с нея се разпространява и хиляди последователи влезли в профила й. Някои дори я обиждали на глупава блондинка.

“Те взеха информацията, която искаха, и наистина разказваха историята по начин, че все едно съм глупава моделка в Instagram”, казва тя.

Катарина не иска това да спре хората, които мечтаят да влязат в контакт с природата. Описва островите като най-красивото място, което е посещавала.