Германка се превърна в истинско страшилище за мигрантите, но сега я накараха да съжалява жестоко

Германският съд осъди на доживотен затвор неонацистка, призната за виновна в убийството на десет души, по-голямата част от които мигранти, предаде „Гардиън“.

Беате Чепе, неонацистка активистка, е била част от крайнодясна групировка в Германия, обявена за терористична. Между 2000 и 2007 година тя е отнела живота на десет души.

Други четирима мъже бяха признати за виновни в обвинения за подкрепа терористичната дейност на групата, състояща се и в бомбени атентати. Те получиха различни присъди, между две години и половина и десет години зад решетките.

42-годишната Беате Чепе не показа емоции по време на произнасяне на присъдата в баварската столица Мюнхен. Германката беше арестувана през 2011 година. Тя е сред основателките на групировката, чиято идеология е свързана с превъзходството на бялата раса. Атаките са били насочени предимно срещу мигранти, най-вече от турски произход. В Германия живее най-голямата турска диаспора.

Беате Чепе бе призната за виновна по обвинения в убийството на осем етнически турци, един гръцки гражданин и полицайка – между 2000 и 2007 година. В активността на терористичната групировка влизат две бомбени атаки в Кьолн, както и петнадесет банкови обира.