Начало Свободно време СНИМКАТА на смазан от умора млад мъж, спасявал децата от пещерата в...

СНИМКАТА на смазан от умора млад мъж, спасявал децата от пещерата в Тайланд, възхити целия свят

В мрежата са възхитени от смелостта на тайландските спасители, които успяха да измъкнат дванайсет деца от местен футболен отбор и треньора им от 7-метровата пещера Там Луанг. Потребители на интернет портала Reddit превърнаха снимката на уморен спасител, взел си минута почивка, подпирайки главата си на камък, в символ на саможертвата.
„Супергерой в реалния живот. По време на операцията един от спасителите си почива. Щастлив съм да разбера, че всички момчета и треньора им са спасени”, пише под кадъра авторът на поста.

Снимката се превърна в истински вирус и за минути се сдоби със стотици коментари. „Невероятно е да видиш как някои хора са готови самоотвержено да помагат на другите. Изпитвам уважение към всички съпричастни със спасяването на момчетата. Не мога да си представя колко дълго се е чувствал като в капан в тъмната пещера”, пише потребител с ник Leksam.

Потребителите са във възторг от смелостта на спасителната бригада. „Дяволите да го взема. Спасителите свършиха добра работа. Всички са герои”, коментира Master_Nincompoop.

Някои смятат, че героизмът и саможертвата на спасителите трябва да бъде разказана във филм. „Един от спасителите трябва да бъде Скарлет Йохансон, която ще изпитва влечение към треньора на футболистите”, измисли любовната линия в потенциалния филм потребител с ник LiterallyPutin.

Потребителите на Reddit, които обикновено са настроени много саркастично, са на мнение, че щастливата развръзка на историята с децата, които прекараха 18 дни в наводнената пещера, е една от малкото добри новини в последно време.