Пак рокада! Голяма красавица се завръща в Нова тв, ще замести бременна синоптичка

Божана Филипова най-вероятно ще се завърне в Нова тв като водеща на прогнозата за времето. Тя ще заеме мястото на някоя от бременните си колежки в медията, които излизат в майчинство по едно и също време, пише “Уикенд”.

Обаятелната синоптичка напусна Нова преди 7 години, когато заедно с бившия си съпруг – новинарят Константин Филипов, се преместиха в ТВ7. След като обаче новото им работно място забуксува, двамата останаха без работа и без доходи. Към момента Косьо е на заплата в предаването „Преди обед” на bTV, след като изкара един сезон в риалитито „Фермата”.

Оказва се обаче, че за Божана там не могат да намерят място. Тя няма почти никакъв журналистически опит, свикнала е само да се разхожда съблазнително пред картата на България и да съобщава температурните градуси, но за да правиш това в Би Ти Ви, ти трябва диплом за метеоролог, какъвто Божана не притежава. Затова пък в Нова тв изискване за образователен ценз не съществува. Там за да съобщаваш прогнозата за времето, е нужно само да си секси, което Филипова владее в съвършенство. Наесен се очаква в Нова да се овакантят цели две места за водещи на прогнозата и се смята, че едното е запазено от Филипова.

Tрите синоптички в телевизията се оказаха трудни по едно и също време. Деси Банова ще ражда в началото на есента. На нейното място вече работи бившата манекенка Нора Шопова. След като обаче се разчу за деликатното състояние на новата г-жа Плевнелиева, се оказа, че бебе очаква и Гери Малкоданска. Затова се наложи репортерът Николай Василковски спешно да се преквалифицира във водещ на прогнозата. Налага се обаче да се търси и трети човек за времето, тъй като Никол Станкулова също скоро ще ражда. По информация на „Уикенд”, щастливото събитие се очаква в края на октомври или началото на ноември. Тя смятала да работи почти до края на бременността си, но все пак в един момент ще трябва да излезе в болнични и ще ѝ трябва заместничка.

Именно за нейното място се готви Божана Филипова. Тя не е била в ефир от години, но светлините на прожекторите ѝ липсвали и с удоволствие щяла да се завърне в студиото. Участието ѝ в „Черешката на тортата” било тест как ще я приемат зрителите, ако се върне на работа в Нова.