Начало Новините днес Ето го полицая-герой от „Люлин“! Гонил крадеца 300 метра, повалил го на...

Ето го полицая-герой от „Люлин“! Гонил крадеца 300 метра, повалил го на земята, а когато му сложил белезниците…

Столичен полицай стана свидетел на обир в извънработно време и залови двама крадци. Случаят е от четвъртък. Припомняме, че екшънът се е разиграл в столичния кв. „Люлин 9“.

Старши полицай Милен Митрев от 9-то районно разказа повече за случая пред Нова телевизия.

„Бях в магазина за атвочасти. Връщах се от работа, идвах от нощна смяна. Чух суматоха отвън и се показах. Видях мъж с дънкови къси панталони и черен суичър с качулка и дълъг ръкав, което беше нехарактерно, защото беше много топло. Същият тичаше, по него бягаха жена и още един мъж. Жената крещеше: „Помощ, откраднаха ми телефона“, споделя полицаят.

„Извършителят бързо напредваше в градинката, затичах се по него и след около 200-300 метра го повалих на земята и го задържах. Когато му сложих белезниците, ми съдействаха граждани от градинката, понеже лицето се противеше. Имаше друго лице с видими прилики с крадеца. Той проявяваше странен интерес. Поисках му документи. Каза, че няма. Оказа се брат на задържания. Двамата са били заедно. Той също бе задържан“, добави Митрев.

В районното се оказало, че двамата имат и други криминални прояви от близкото минало – за кражби, грабеж и наркотици.

„Доколкото знам, телефонът е върнат на жената. Тя самата пристигна доста бързо на залавянето му, защото тичаше по нас“, каза още полицаят.

На въпрос дали се смята за герой, той отвърна: „Не мисля, че съм герой. Всеки колега би реагирал така в подобен случай“.