Начало Свободно време 6-годишен успя да създаде печеливш бизнес, след като родителите му отказаха да...

6-годишен успя да създаде печеливш бизнес, след като родителите му отказаха да му купят колело (СНИМКИ)

Шестгодишнно момче дълго молеше родителите си за велосипед, но те многократно му отказвали. Бащата на момчето му предложи да организира гаражна разпродажба и да продаде всички ненужни вещи и играчки. Toва разказва BoredPanda.

Фото: Boredpanda
 

Фото: Boredpanda
Малкият Емет се зарадва на идеята, като реши да продава горещ хот-дог и напитки в допълнение към пазара. Така детето спечели необходимата сума за колело – 70 долара. Вместо да си купи мечтания подарък обаче, Емет предпочете да инвестира пари в бизнеса си и помоли родителите му да добавят малко и да станат негови партньори в закупуването на машина за приготвяне на сладолед от лед и сироп.

Фото: Boredpanda
 

Фото: Boredpanda
Родителите му се съгласиха да му помогнат, но при условие, че Емет не би пренебрегнал обучението си. И изглежда, че момчето притежава предприемачески способности още от раждането си. На първия ден от продажбите той спечели 12 долара. После – още и още.

Фото: Boredpanda
Неговият бизнес започна с три бутилки сироп, но с времето той успя да си позволи да разшири асортимента до 10 вида. Бизнесът се продължи да се изкачва нагоре.

Фото: Boredpanda
В продължение на два месеца той повиши доходите си до 25 долара на смяна. Но наред с други неща Емет като истински възрастен бизнесмен плаща и данъци – така са го учели родителите му.

 

 

Фото: Boredpanda
Момчето не бърза да харчи пари наляво-надясно, а сериозно се замисля да ги спести за прием в колеж. Междувременно той няма да се откаже от печелившия си бизнес. Сега Емет има 21 вида сиропи в своята колекция, което означава, че сега неговият бизнес ще бъде още по-успешен.