Начало Новините днес Голяма опасност тегне над топ европейски курорти! “Бялата вдовица” е подготвила десетки...

Голяма опасност тегне над топ европейски курорти! “Бялата вдовица” е подготвила десетки терористи за атентати това лято (СНИМКИ)

“Бялата вдовица” Саманта Лютуайт е събрала бомбардировачи за самоубийствени атентати, насочени към туристите това лято. Експертите се опасявят, че терористката е набрала джихадисти, които да действат в топ европейски курорти. Това предаде в. “Дейли Стар”.
Aгенти oт Обединеното кралство са научили за десетки жени, включително бели, които са приели исляма, за да нападнат горещи точки в цяла Европа. Курортите в Испания, Гърция и Турция, Канарските острови и Кипър са идентифицирани като потенциални цели, заедно с курортите във Великобритания.

Шокиращите подробности са получени от криптирани имейли, телефонни обаждания и чрез чуждестранни разузнавателни служби.

Смята се, че фанатици от “Ислямска държава” и “Ал Кайда” искат да започнат така наречената “зрелищна” атака през лятото.

Твърди се, че отговорна за плана е 34-годишната Саманта Лютуайт, изготвила десетки самоубийствени атаки в Африка и Близкия изток. Майката на четири деца отдавна е назначила до 30 терористи, научила ги е да изграждат самоубийствени жилетки и да избират свои собствени цели.

“Една атака в популярна туристическа дестинация ще има лошо влияние върху туризма. Видяхме го в Северна Африка и в Египет, където туризмът вече е почти мъртъв”, твърдят запознати.

Източници споделят: “Бялата вдовица” мрази Великобритания и всичко, свързано със Запада. Тя напълно е обърнала гръб към страната и стария си живот. Тя кара белите жени да приемат исляма, защото те привличат по-малко подозрения от службите за сигурност. Убедила е много жени екстремисти, че трябва да жертват живота си, ако искат да бъдат истински слуги на исляма. Лютуайт набира много уязвими жени, които лесно се манипулират”.