Начало Свободно време Отвлечената за сексробиня ослепителна манекенка Клои разказа за ужасяващия кошмар в плен...

Отвлечената за сексробиня ослепителна манекенка Клои разказа за ужасяващия кошмар в плен (СНИМКИ)

Вече мина над година от нещастното отвличане на британската моделка Клои Айлинг от двама братя поляци, които искали да я продадат за бяла робиня. В продължение на 6 дни те я държат, преди да я пуснат без откуп. И макар мнозина да са тези във Великобритания, които не вярват особено на нейната история, посочвайки определени пукнатини, вече техните гласове се чуват все по-малко.
За да разсее допълнително съмненията около отвличането си, тя излиза пред камерата на BBC, за да разкаже подробности как се е опитала да съблазни единия от похитителите си, за да спечели благоволението му и да я пусне на свобода.

След като била окована в продължение на два дни за един скрин, Клои Айлинг се съгласила да легне в едно легло с похитителя си – поляка Лукаш Херба.

“Колкото повече започнахме да говорим, толкова повече се оформяше връзката помежду ни. И когато осъзнах, че започва да ме харесва, знаех, че трябва да използвам това в своя полза”, казва тя.

20-годишната тогава Айлинг разказва как е била подмамена в Милано с оферта за фотосесия от Херба. Когато пристигнала там обаче, мъжът и брат му Михал Конрад Херба я упоили с кеталар – лекарство, използвано за приспиване на коне, съблечена, затворена в куфар и превозена на почти 200 км до далечна ферма край малко селце.

Тя разказва за ужаса, който почувствала в момента, в който пристигнали най-сетне и Херба й съобщил, че ще бъде продадена като секс робиня, освен ако не му платят откуп от 300 хил. евро.

“Не съм се и съмнявала, че това, което той казва, е истина, тъй като беше изключително подробен в отговорите си на моите въпроси”, казва Клои.

Същевременно обаче той проявил интерес към нея и в интимен план, питайки я може ли да я целуне и дали би се съгласила да имат връзка.

“Разбрах, че това е моят шанс да избягам”, казва момичето.

“След като видях реакцията му, когато казах, че нещата можеха да се случат в бъдеще – той се развълнува и наистина се надяваше на нещо и винаги говореше за такова бъдеще. Това ме накара да осъзная, че трябва да продължа да говоря така”, обяснява още Клои.

Когато Херба осъзнава, че откупът няма да бъде платен, той я освобождава и я закарва до британското консулство в Милано. Множество свидетели са ги видяли да се шегуват и да се смеят в кафене наблизо, докато са чакали консулството да отвори.

Когато е попитана за това, тя отговаря просто:

“Може да изглежда странно, но защо бихте били “надменни” с човека, който започва да има чувства за вас и това е единствената му причина да ви освободи? Трябваше да направя всичко, за да го накарам да се влюби в мен”.

Лукаш Херба беше осъден този юни на 16 години и 9 месеца затвор след съдебен процес в Милано, Италия.

В своя защита Херба заяви, че преди това се е срещнал с Айлинг и се е влюбил в нея. По собствените му думи той искал да създаде скандал, за да помогне на кариерата й като създаде допълнителна публичност около нея.

Това е поредната версия на защитата му, която първо включваше участието на тайна организация, наречена “Черна смърт”. Впоследствие адвокатите му се отказват от тази стратегия и започват да твърдят, че двамата с брат му и Айлинг са измислили плана за отвличане и са възнамерявали да разделят помежду си парите, които са се надявали да получат като откуп.

Той също така твърди, че тя му е помогнала да напише и писмото, с което е поискан откупа от нейния агент. Писмата обаче са пълни с правописни и граматически грешки и очевидно са писани от човек, за който не владее добре английския език.

“Все още не разбирам напълно мотивацията му”, казва тя. “Не може да го е направил просто за пари. Той ме добави във Facebook преди две години. Сякаш ме е преследвал толкова време. Прилича на някаква мания”.

Когато се завръща във Великобритания след освобождаването си, тя разговаря с телевизионни репортери извън дома си. Тогава мнозина я критикуват, че изглежда твърде щастлива, както и за дрехите, които е избрала да носи.

По нейни думи тя била особено щастлива, че вече си е вкъщи – нещо, за което се страхувала, че никога повече няма да се случи. Освен това и току-що била слязла от самолета и затова носела къси панталонки и потник.

“Просто бях себе си. Отидох при репортерите, защото си мислех, че това ще ги накара да се махнат, но това наистина не работи”, обяснява тя.
“Хората очакват да плача през цялото време и да се опитам да избягам от света, без да се обръщам към камерите. И аз бих могла да избера това, но реших, че да се покажа ще ми помогне да се възстановя. Да говоря за случилото се и да бъда сред хора беше моят начин да преодолея всичко това и да продължа”, разказва Клои.

Защитавайки се от критиките, че тя изглежда неемоционална, тя казва, че се опитва да се отдели.

“Никой не може да опише това усещане да не знаеш дали ще си върнеш свободата и никак не ми се иска да мисля за това. Затова имам склонност да се придържам към фактите – за да не ми се налага да мисля за това как се чувствах тогава”, казва тя.

Айлинг, която вече е написала книга за времето си в плен, коментира колко абсурдно е хората да продължават да се съмняват в нея дори след присъдата на Херба. Тя обвинява медиите за промиването на мозъци и заявява, че най-злобните коментари получава от жени.

“Това е гадно, защото не очаквах да премина през нещо толкова лошо и дори в собствената ми страна да се съмняват в думите ми”, споделя още Клои.

Самата тя, напук на всички критики, продължава да се снима в предизвикателни фотосесии, дори след отвличането. По нейни думи именно този отказ да се промени й е помогнал да се справи с травмата.

Освен това Клои иска да работи заедно с Netflix по сериал или филм за нейното отвличане, именно за да покаже историята такава, каквато тя я е видяла и да опровергае всички онези, които не й вярват.