Тези заболявания се лекуват само с топла вода

Редица заболявания реагират добре и дори се лекуват с един прост метод, известен на японците от векове. Пиенето на топла вода сутрин на гладно се препоръчва при различни състояния. Това подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите.

Последните научни изследвания потвърждават полезното действие на тази практика.

Според японската медицина пиенето топла вода сутрин на гладно помага при следните заболявания: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни заболявания, менструални проблеми, заболявания на ушите и гърлото, дори и рак, според японците, които са известни по леченията с алтернативна медицина .

Японците препоръчал следния метод: след събуждане, преди дори миенето на зъбите се пият 4 чаши по 160 мл гореща вода. Зъбите се мият и не се пие нищо друго поне 45 минути. След закуска не се приемат течности най-малко 2 часа. Това важи за всички ястия като цяло, тъй като пиенето на вода след хранене разрежда соковете в храносмилателната система и нарушава работата на стомаха. Може да се започне с малко количество вода сутринта, а постепенно да се увеличава.

Резултат от лечението с топла вода има при високо кръвно налягане след 30 дни, при гастрит след 10 дни, а при диабет след месец.

Този метод няма странични ефекти, освен че често се ходи до тоалетната. Препоръчително е преди започване на лечението да се направи консултация с лекар.

В този контекст за топлата вода се натъкнахме на още едно интересно проучване именно, изгаряния трябва да се лекуват с топла, а не със студена вода.

Поставянето на студена вода върху малки изгорени части от кожата е известен начин за лечение на изгаряния. Швейцарските учени обаче препоръчват да се прави точно обратното: да се пуска топла вода върху изгорените места.

Изследване, проведено в университета в Базел, показва, че топлата вода намалява увреждането на тъканите и помага за възстановяването на нормалната циркулация на кръвта в изгорените части. След получаване на изгаряния в рамките на 24 часа е използвана топла вода.

Въпреки студената вода помага за намаляване на усещането за болка, тъй като охлажда кожата и нервните окончания, след 20 минути болката се връща поради твърде ниска температура, твърдят учените. След появата на изгаряния те препоръчват на тъканите да се пусне студена вода в продължение на само 1 минута, а след това да се пуска топла вода, за да се насърчава кръвообращението. Топлата вода не трябва да бъде гореща, а около 20-30 градуса по Целзий.