Извънредно! ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата за общ бизнес на Елена Йончева с Цветан Василев (ДОКУМЕНТИ)

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева. На брифинг на партията, Делян Добрев показа документи във връзка със сигнала, който внася ГЕРБ срещу Йончева, пише Блиц.

“Елена Йончева има общ бизнес 50/50 с Цветан Василев. Тези всички документи са публична информация и могат да се намерят в интернет. Целта ни е да уведомим, че на базата на тези документи аз и моите колеги внасяме сигнал в прокуратурата, КОНПИ и НАП, за да се провери има ли данни за пране на пари”, каза Добрев.

“За тази офшрока се казва, че чрез нея е ставало източването на КТБ”, добави съветникът на ГЕРБ Антон Тодоров.

“5 хиляди евро са пристигнали в сметката на Йончева от КТБ. И някакви стотици хиляди в офшорка. Как може фирма с капитал, единият акционер да внесе 5 хиляди лева, а другият над 300”, запитаха от ХЕРБ.

“Това са документите. Според тази медийна публикация за това странно учреждение на фирма единият дава 5 хиляди, а другият 300 и това е фирма, която дели 50/50. Фирмата, в която участва Йончева, е на Цветан Василев. Оказва се, че Елена Йончева е съдружник в офшорка, което е изключително скандален факт. Спомнете си дали някога на вас някой е давал такива пари. Явно този човек е избран от щедрия шеф на КТБ. Тази публикация доказва част от офшорните владения на Цветан Василев и присъства в много доклади от делото по КТБ. Твърди се, че именно през нея е източена банката”, посочи още Добрев и уточни, че тя е направена на Вирджинските острови.

“Не знам дали си спомняте, но миналата година имаше народен представител разследван от ОПГ, друг за купуване на гласове, сезираме Цацаров, за да разберем дали става въпрос за пране на пари”, посочиха от ГЕРБ.

“Парламентарната група на БСП е с двата крака в атака. Най-накрая хванахме натясно това, което наричаме “задкулисие”, каза още той.