Това е „Меденрудниквуд”! Намира се в Бургас и къщите там гонят рекордни цени (СНИМКИ)

Лос Анджелис си има квартал на богатите – Холивуд, където живеят част от най-известните хора на планетата. Бургас обаче си има „МеденрудникВуд” –прозвището на познатата с административния си адрес Зона „Д” на най-големия жилищен комплекс, съобщава “Флагман”.

Зевзеци дадоха колоритното наименование на местността и дори предложиха – да се направи надпис подобен на този в Холивуд, който да се превърне в градска атракция и презентира квартала като луксозно място за живот.

Т.нар.”Меденрудниквуд” има всички показатели да се развие. Сравнително изолиран е от останалата част на града, има изградена добра инфраструктура и за няколко минути може да се стигне до центъра на града, а гледката е пленителна – вижда се езерото и целия бургаски залив. Още преди 15-ина години модерни къщи там направиха няколко известни бизнесмени, управляващи империи. Сред тях бе и Бенчо Бенчев, който изгради приказен палат.

Оттогава до днес цените на парцелите за строителство държат високи нива. Средната е 500 евро на кв.м.

Справка в популярен сайт за недвижими имоти показа, че от известно време се продават и няколко от новите къщи в района. Най-впечатляващ е двуетажна сграда с общо РЗП от 550 кв.м., която се продава за 750 хил.евро!

Красивата къща е стилно обзаведена, има собствено СПА, както и голяма лятна кухня с барбекю и външно джакузи. Това е един от най-скъпите имоти в Бургас, които в момента се продават.

Средната цена на къщите в зона „Д” е около 300 хил.евро, продават се и само етажи, които могат да се закупят на стойността на апартамент в ж.к.”Лазур”.