Извънредно от Острова: Тереза Мей обяви сензационна новина за Брекзит!

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей обяви преди по-малко от час сензационна новина. Тя заяви, че от тук нататък лично тя ще води преговорите за Брекзит с Европейския съюз. Това предадоха световните агенции.

„Аз ще водя преговорите с Европейския съюз, заедно с министъра по въпросите за Брекзит Доминик Рааб, който ще ме замества“, заяви Мей в изявление пред британския парламент.

Припомняме, че крайната дата за излизане на Великобритания от ЕС е 29 март 2019 година, а в последните дни се заговори че Островът може да напусна Евросъюза без споразумение.

До странната ситуация се стигна, след като в кабинета на Мей заваляха куп оставки заради несъгласието на редица ключови политици и министри с виждането й за Брекзит.

Последната – девета, оставка Мей получи на 16 юни, когато парламентариста консерватор от Корнуол (Югозападна Англия) Скот Ман, който се присъедини към евроскептичните бунтари, се оттегли от поста на парламентарен личен секретар в министерството на финансите.

Вълната от оставки започна с оставката на вече бившия министър за Брекзита Дейвид Дейвис, малко след това обяви оттеглянето си и външният министър Борис Джонсън.