Извънредно разкритие и смразяващ разказ от огнения ад в Гърция: Беше като на 9/11! 13-годишно момиче скочи от скалите! (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Селището Мати е напълно изпепелено, изгорели са над 1 000 къщи и около 300 коли в района. Това каза Диляна Байрактарова, бивш главен редактор на вестник „Български глас“ в Атина, цитирана от Фокус.

По думите ѝ селището е напълно унищожено.

„Най-тежко е положението в Рафина, Неа Макри и най-вече в селището Мати, за което имаме информация, че е напълно изпепелено. Къщите и покъщнината – всичко е изгоряло. Пълна разруха е в този район.

Там бяха намерени първите 26 жертви на пожара.

Има и много удавени хора, които през нощта са се мъчели да се спасяват.

Има много хора, които нямат никакви документи. Направена е организация да им бъдат издадени временни, за да могат да теглят пари от банките, защото нямат нищо. Също така имат спешна нужда от всякакъв вид помощ –дрехи, бельо. Трагедията е страшна“, каза Диляна Байрактарова.

Тя допълни, че издирването на жертви продължава, очаква се броят им да се увеличи.

„По последна информация пожарът е възникнал умишлено и към момента е заловен албанец, който е предполагаемият извършител на палеж в района”, допълни Байрактарова

Междувременно се разбра, че загиналите вече са над 60.

Очевидка на ужаса разказа за кошмарна сцена, която е видяла. Мария Пациу описа как младо момиче е скочило от края на скала, за да избегне приближаващия огън.

По думите й 13-годишното момиче скочило, мислейки, че ще стигне до морето. Вместо това тя се е разби на скалите.

Пред гръцкия сайт newsit.gr, Пациу каза, че те чула зловещия вик на момичето и още по-страховития удар на тялото й в скалите. Момичето издъхнало на място.

„Беше като 9/11. Това ми напомни за хората, които скачаха от кулите близнаци в Ню Йорк“, с ужас разказва жената.