Трагедията е голяма! Черна вест дойде след потопа, помел Тетевен (СТРАШНИ СНИМКИ) 

Загинал е млад мъж при преминаване през преляла река в Тетевен. Това съобщиха от Областна администрация-Ловеч, цитирани от “Фокус”.  Инцидентът се е случил между вила “Червен” и град Тетевен. Жертвата е млад мъж, но все още не се знае точната му възраст. Мъжът е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла.

Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа. Падналите над 99 литра на кв. метър дъжд, нанесоха щети в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, къщите им са наводнени, има разрушени мостове, активирани свлачища, пострадала е и пътната инфраструктура.

Три махали с около 300 души в тях останаха откъснати, заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място са областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване.

Бедствено положение на територията на община Тетевен, обяви кметът Мадлена Бояджиева. Заради проливните дъждове са пострадали няколко села, улиците на града са като реки, унищожена е инфраструктура.

В района снощи са паднали 100 литра на квадратен метър, а наводненията причини един от малките притоци на р. Вит.

В социалните мрежи се появиха страшни снимки от стихията, която в върлувала в града. Улиците буквално са превърнати в реки.