Начало Новините днес Фоторепортер за ужаса в Гърция: Купчини овъглени трупове на хора се виждат...

Фоторепортер за ужаса в Гърция: Купчини овъглени трупове на хора се виждат само на 15 метра от морето (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Горските пожари в Атика са национална трагедия за Гърция. Огнената стихия по източното крайбрежие на Атика предизвика смъртта на, по последна информация, 50 души. Това пише електронното издание на Protothema.

Шокиращи кадри, публикувани в социалните мрежи от обикновени граждани, бягащи от курорта Мати в Източна Атика, който бе ударен най-тежко от пламъците, разкриват мащабите на трагедията, отбелязва изданието.

Снимките показват изтощени хора на брега сред гъстия дим, чакащи да бъдат спасени от военни кораби, изпратени от гръцкото Министерство на отбраната, за да помогнат в евакуационните усилия. Изображенията показват отчаяни хора, които се намират на брега на морето, а една снимка показва тъжно куче, свило се на скала в средата на водата.

Най-малко 49 са разпознатите жертви от пожарите в Атика, предава гръцката емисия на телевизия „Еuronews“, като уточнява че ранените са 156, от които 11 са в критично състояние. 16 деца са били настанени в лечебни заведения без опасност за живота.

Според фоторепортера на националната агенция АПЕ – МПЕ Пантелис Саитас, „само на 15 метра от морето се виждат купчини от овъглени трупове на хора, които очевидно са се опитвали да стигнат до водата“. Полицейски сили са отцепили района на крайбрежната зона в залива Аргири Акти.