Смразяващи кръвта СНИМКИ без пламъци и огън от опожарените гръцки плажове разплакаха света!

В гръцките медии бяха разпространени поразителни снимки от огнената стихия, обхванала южната ни съседка. Те не са на бушуващите пламъци, опожарени къщи, местности или на изпепелени прегърнати семейства, загинали от огнената стихия.

Снимките са още по-зловещи. Те са направени на плажната ивица край морския курорт Мати, който се намира източно от Атина.

Фотосите са на лични вещи на хора, които в опита си да се спасят от пламъците са скачали във водата, но за съжаление повечето от тях не са се спасили.

Както вече писахме вчера се появи потресаващ разказ за това как малко 13-годишно момиче е скочило от скалите, мислейки си, че ще се спаси в морето, но за съжаление е загинало, разбивайки се в скалите.

Тези снимки са още една зловеща гледна точна за голямата трагедия, обхванала Гърция. Предметите са различни – джапанки, сандали, одеала и телефони. Страшното е, че доста от обувчиците, останали без жив собственик, са на малки дечица, коментират фотографите, които са ги заснели.

Припомняме, че по последни данни, обявени тази сутрин от Радио “Аthensvoice 102,5 FM” загиналите в огнения ад са 77, а ранените са 164.

Междувременно Гърция създаде специален интернет сайт https://missingpeople.audax.gr/, в който бяха вписани изчезналите при горските пожари в областта.