Гръмотевични бури удрят Черноморието през идните дни! (ДВУСЕДМИЧНА ПРОГНОЗА)

Особена промяна на времето в следващите три-четири дни не се очаква. Център на по-ниско налягане, намиращ се източно от България, продължава да влияе върху атмосферната циркулация над Източна Европа и Балканите. Заради това атмосферата е нестабилна и в следобедните часове, със слънчевото греене, започват да се образуват купесто-дъждовни облаци, особено над и около планините, и да започват валежи, на места интензивни. Възможни са и градушки, поне до понеделник вторник.

В събота, неделя и понеделник в следобедните часове и преди полунощ на много места, дори над черноморското крайбрежие, се очакват превалявания, на места за кратко време – интензивни, както и гръмотевични бури.

Вторник сряда и четвъртък, според синоптичните модели, времето ще се стабилизира – валежите ще бъдат на изолирани места. От сряда нататък се очаква повече слънце и повишаване на температурите.

В петък отново се очакват повече превалявания. След 5 август, до 10-12 август, се очаква времето да бъде по-стабилно, с по-високи температури, с вероятност от валежи на много малко места. Ще попаднем под влиянието на по-високо атмосферно налягане от Централна и Северна Европа. Тогава са възможни и по-високи температури, до 37-38 градуса.

Включително и следващата седмица в сряда и четвъртък може да има температури над 35-37 градуса в южните райони на страната, по поречието на река Дунав, в Южна Тракия, което ще ни приближи до типичните за този период температури.