Начало Новините днес Над София стана страшно! Пороен дъжд се изсипва, придружен е с гръмотевици...

Над София стана страшно! Пороен дъжд се изсипва, придружен е с гръмотевици (СНИМКИ) 

Силен дъжд, придружен с гръмотевици и светкавици, се изсипва над София. Изведнъж слънчевото и топло време се смени рязко. Градусите спаднаха.
Гръмотевична буря се разразява над столицата. В центъра на града вали пороен дъжд. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. На места по улиците се образуват завирявания.

Бурята се изви преди минути и обхвана центъра на София, но вече пълзи и към южните и западните райони. Вятърът е толкова силен, че завихря ледения дъжд. Поривите удрят от север и северозапад.

Особена промяна на времето в следващите три-четири дни не се очаква. Център на по-ниско налягане, намиращ се източно от България, продължава да влияе върху атмосферната циркулация над Източна Европа и Балканите. Заради това атмосферата е нестабилна и в следобедните часове, със слънчевото греене, започват да се образуват купесто-дъждовни облаци, особено над и около планините, и да започват валежи, на места интензивни. Възможни са и градушки, поне до понеделник вторник. Такава бе прогнозата за днес и тя се сбъдна.

За утре синоптиците вещаят, че атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-ниско от средното за юли. През нощта само на отделни места, главно в централните райони на страната ще превали краткотраен дъжд.

Утре преди обяд облачността ще е разкъсана, на места намаляваща до слънчево. В следобедните часове и до полунощ отново ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София – около 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова.