Тествали Каракачанов за наркотици във ВМА, ще съди Марешки за обида

Въпросното лице с жълтите гащи говори глупости, каза вицепремиерът

Този господин с жълтите панталонки намекна, че злоупотребявам с прахообразни лекарства и аз съм си направил тест за наркотици, за да съдя Веселин Марешки. Това каза в „Тази сутрин” по бТВ министърът на отбраната Красимир Кракачанов.

Той уточни, че е посетил ВМА, където са му направени тестовете. Резултатите са отрицателни.
Преди дни лидерът на „Воля” Марешки обяви в студиото на предаването, че „ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията” и поиска оставката на Каракачанов в ефир.
„Въпросното лице с жълтите гащи говори глупости. Той ми скъсваше телефона преди време с идеята да направим по-голям блок, за да може да се намъкне в правителството. Както се казва – те не го пускат на село, той пита за попската къща. Той е решил да се легитимира”, каза Каракачанов по повод коментарите на Марешки.

Министърът на отбраната отрече да е близък с ДПС и припомни, че изваждането на ДПС от управлението  на страната е главна цел на коалицията.

„Марешки е патеричка, вижте го как гласува – когато като Патриоти казваме, че нещо няма да подкрепим, веднага се появява Марешки и гласува „за”. Сега същият този човек говори за опитомена опозиция – това е смешно”, каза Каракачанов.

Той призова Марешки да „изживее последното си лято” и отново се закани, че за всички обидни квалификации ще го съди.

„Проблемът в Обединените патриоти е, че там има стари напрежения от преди шест-седем-осем години, които избуяват от време на време, когато между партньорите няма нормален диалог”, заяви Каракачанов.

Той добави, че след разговори всички различия били изгладени и „бяха канализирани в правилното русло”.
„Моя грижа е да се опитвам да балансирам и стабилизирам коалицията”, допълни той.

Каракачанов е категоричен, че Обединени патриоти трябва да се явят заедно на изборите – както на европейските, така и на местните.

Относно смъртта на двамата пилоти на Ми-17 край Пловдив, Каракачанов коментира, че основната причина за фаталния инцидент била „загубата на летателни рефлекси заради малкото летателни часове”.

„25 години ние се занимаваме с клюки, простотии и скандали. Загубихме усещането за това, че трябва да се грижим за своите институции армия”, каза Каракачанов.

Той коментира и пожара в „Царските конюшни“.

„Не може клошари да влизат в атрактивни сгради. Ако аз съм собственикът, смятате ли, че ще позволя да спят там бездомници, които да го запалят“, попита той. „Трябва да се контролират нещата. Истината е, че има интереси“, добави вицепремиерът.

„Българинът е обладан от един нихилизъм през последните години. Когато една партия е на власт, се оправдава и се опитва да изкара всичко хубаво, а когато е в опозиция – всичко става лошо. Трябва да спрем да се делим и да си измисляме проблеми! Вземете случая с чумата в Странджа! Там се създава истерия. Лъжа е, че правителството има амбицията да избие добитъка, да прогони хората, за да засели планината с нелегални мигранти“, коментира той.

Тази теза беше налагана от опозицията, уточни лидерът на ВМРО.

Умишлено тази лъжа се налага от БСП, добави той.