Начало Новините днес Ужасът от първо лице: Вижте как мълния удари в телефона на майка...

Ужасът от първо лице: Вижте как мълния удари в телефона на майка на две деца, докато снимаше бурята (ВИДЕО) 

43-годишната Трейси Кутлуол от град Галъшилс, Шотландия, реши да сподели видеото, за да послужи като предупреждение за тези, които обичат да снимат подобни видеоклипове.
Жената била изумена от стихията и решила да заснеме зрелището на iPhone от прозореца на дневната, пишат местните издания. Но за да се вижда по-добре, тя го отворила. Трейси се пошегувала, че ще я удари ток и шегата се оказала пророческа. Отначало се виждат само тъмни облаци над покривите и няколко светкавици. Но след това изведнъж всичко се осветява и се чуват викове на уплаха, защото мълния удря жената.

“Опитвах се да заснема колко е тъмно и се надявах, че ще хвана малка светкавица, но не очаквах, че ще ме удари”, споделя Трейси.

Но Трейси имала късмет: ударът попаднал в гумения предпазител на телефона, което й спасило живота. Жената не пострадала, само усетила изтръпване в ръката, която държала телефона. После тя, приятелката й и двете изплашени деца изключиха всички електрически уреди, скрили се в една стая на първия етаж и не излязли оттам час и половина. Сега спасената като по чудо шотландка се надява, че нейният пример ще убеди други да не предприемат такива безразсъдни действия.

“Когато мълнията удари, имаше нещо като огромна синя светлина. Тогава целият ми живот сякаш премина пред мен”, завършва шотландката.