Начало Новините днес Ето кои са “пипалата” на криминалния октопод на Митьо Очите (ВИДЕО) 

Ето кои са “пипалата” на криминалния октопод на Митьо Очите (ВИДЕО) 

Продължава разследването на групата за рекет, побоища и палежи на осъдения за наркотрафик Димитър Желязков-Очите. Желязков е работил като консултант в охранителната фирма “Аркус секюрити”, предава Нова телевизия.

Изпълнителният директор на фирмата Иван Владимиров обясни, че всъщност той не е бил консултант, а мениджър, който е намирал обекти за охраняване. Самият Владимиров е бивш полицай, а неговият син е заместник-директор на Бургаския затвор, а дъщеря му – юрисконсулт към ОД на МВР-Бургас.

Владимиров притежава акции от компанията, а негови съдружници са бургаският общинар Бенчо Бенчев и Георги Дросев.

Припомняме, че един от приближените на Желязков, който се издирваше, беше задържан в неделя вечер. В края на миналата седмица беше арестуван и общинарят от БСП-Бургас Бенчо Бенчев. Срещу него тече разследване за укривателство, защото желязков беше задържан в турски хотел в стая на името на бенчев. Обвинения все още не са му повдигнати.

Стаите в турския хотел са запазени от Несрин Узун, бивш депутат от ДПС, той също беше задържан, освободен и все още е без обвинение.

Междувременно се появиха нови кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти. Акцията е станала на граничен пункт “Капитан Андреево”. От кадрите се вижда, че в задържаната група има и две жени.