Несрин Узун издаде какво точно се е случило в нощта, когато Димитър Желязков бе закопчан в Турция и призна, че… (ВИДЕО)

Станахме жертва на изключителната доброта на Бенчо Бенчев. Това заяви на пресконференция в Бургас бившият депутат от ДПС Несрин Узун, който бе задържан заедно с Митьо Очите в Истанбул.

Узун заяви, че пребивавал в съвсем друг хотел. Историята била следната: Бенчо Бенчев му се обадил по телефона и го помолил да резервира три стаи в хотел в Истанбул. Двамата често правели воаяжи до най-големия град в Турция, защото го харесвали, а и в последно време Бенчев ходел там заради здравословни проблеми – свои и на жена му.

„Бенчев е 95% инвалид, в момента е в много тежко състояние“, каза Несрин Узун, цитиран от в. Труд.

Те били заедно на вечеря в злополучната нощи след като срещата им приключила, Узун закарал с автомобила си Бенчев до хотел „Рамада“. Тогава видели ареста на Димитър Желязков. Турските власти не са ги арестували, само помолили да отидат с тях и да им окажат пълно съдействие. Още повече, че Несрин Узун говори турски език. У нас вече им е била издадена 24-часова заповед за задържане – за да се изяснят обстоятелствата около случая.

„Разкриха се тези, които са били около мен само от интерес. Възмутен съм от коментатори и писания, които се опитват да свържат случая с партията, чийто народен представител съм бил. От 10 години не съм в активната политика и може да съм се ориентирал към друга партия“, каза Несрин Узун.

След подробностите около залавянето на Очите в хотел “Рамада” той отговори и на неудобния въпрос на Флагман – затова, че са съседи в един и същи вход на една и съща нова жилищна кооперация на ул.”Адам Мицкевич” в Бургас.

“Не знам дали Димитър Желязков има апартамент в сградата, в която аз имам апартамент. Аз съм инвеститор в тази сграда и като такъв съм запазил жилище за моето семейство. Не знам за Желязков, защото не съм се занимавал оперативно с покупко-продажбите по тази инвестиция. В момента не живея в тази сграда, отдал съм имота си под наем и много рядко ходя там. Живея в София. Съдружници сме с Бенчо Бенчев при строителството на въпросната сграда, надявам се да имаме още отношения. Аз се чух с него преди да дам пресконференцията – в много тежко състояние е и инвалидността му се е качила до 95% (Бенчо Бенчев е в напреднал стадий на болестта на Паркинсон, б.р.)”, заключи Узун.

Ето и пълния запис от пресконференцията на Узун, направен от Флагман.бг: