Начало Новините днес Скандал между Зафиров и водещата Цънцарова заради Бенчев, Очите и БСП! Бъчварова...

Скандал между Зафиров и водещата Цънцарова заради Бенчев, Очите и БСП! Бъчварова се включи бясна в ефир

Няма официални документи дали Бенчо Бенчев е финансирал партийните структури в Бургас. Това заяви Атанас Зафиров от БСП в ефира на bTV.
“Бенчо Бенчев не е член на БСП – коректен изказ е общински съветник от групата общинските съветници и зам. предсдетел на града, избран с гласовете на ГЕРБ и всички различни политически сили. Странната фиксация върху БСП може да бъде обяснена по съвсем друг начин”, каза Зафиров.

“Има ясна позиция, където се дава точна справка, и става ясно сумата, с която той участва в партийния живот. Бенчев дава 70 лева месечно като всички общински съветници”, добави депутатът.

Напрежението в студиото стана меко казано горещо и прерастна в спорове и нападки между водещата Мария Цънцарова и госта Зафиров. Водещата го обвини, че той всъщност въобще не отговаря на нейните въпроси.

“Вие сам казахте, че БСП е наливала пари в собствената си кампания”, заяви Цънцарова, а гостът й отвърна да не му слага думи в устата.

“Кажете ни колко е струвала тази кампания, това не е кампания извън кампанията на БСП”, каза водещата, а Зафиров отговори: “Той е кандидат на БСП в листата, който е водел мажоритарна кампания”.

“Тоест не ви интересува как се добира до там”, захапа го Цънцарова. Когато той отрече и каза, че се интересува, водещата му каза: “Тогава защо не знаете”.

“Такива пари не съм виждал и чувал. Как мога да кажа нещо, което не е факт. Ако са давани такива пари, те са давани в лично качество”, каза Зафиров, но опонентката му добави: “…за партийна дейност”.

“Защо правите връзка между Очите и БСП – това е много некоректно. Кога Бенчев е станал работодател на Очите и къде е БСП е свързана с това”, ядоса се депутатът.

След това гостът държеше да цитира изказване на Румяна Бъчварова, но водещата не му позволяваше, а му връчи листове, доказващи връзката между Бенчев, БСП и Очите.

Зафиров обаче държеше да каже цитата на Бъчварова, че “няма политически чадър над Димитър Желязков” и неколкократно отказа да преглежда връчените му от водещата листове. Накрая Цънцарова се вбеси и го попита: “Успокоихте ли се вече и видяхте ли си малкото листче? Вижте добре какво има отзад”.

Депутатът каза: “Престанете с тези спекулации. Фиксацията върху БСП има друга цел. Бенчев в свое интервю сам казва, че има 300 служители”. Водещата го секна: “Много трудно забележим служител е Димитър Желязков. Искате да ми кажете, че всичко е точно и не се притеснявате, че Очите е в бизнес отношения с Бенчев”. Зафиров отрече: “Не, ние взехме мерки и помолихме Бенчев да напусне общинския съвет”.

В скандала се намеси и самата Бъчварова, която се включи по телефона, заявявайки на Зафиров, че се изказва некоректно. Тя беше много афектирана и нападна остро Зафиров, като заяви, че за пореден път човек от БСП говори пълни лъжи.