26-годишните – девствени. Страхуват се от секс

Около 15 процента от поданиците на Нейно Величество на 26-годишна възраст са останали девствени, поради страх от секса, установи проучване, публикувано от в. „Метро“.

Според изследване, проведено от лондонския „Юнивърсити колидж“ родените в навечерието на новото хилядолетие изчакват по-дълго, преди да се впуснат в сексуални преживявания. Изследователите проследили 16 хиляди души, родени в периода 1898-1990 година откакто те били 14-годишни.

Когато интервюирали участниците през 2016 година, когато те били на 26, екипът установили, че 15 процента от тях били останали девствени. Твърде възможно е процентът да е и още по-висок, тъй като известен брой от участниците отказали да отговарят на въпроси, свързани с половия им живот.

От получените данни става видно, че във Великобритания значително се е увеличил броят на девствените млади хора. При предишни проучвания британците, запазили своето целомъдрие до 26-годишна възраст бяха едва 5 процента.

Отказът от полов живот специалистите обясняват като обратна реакция на свръхсексуализирането на съвременната ни култура. Тя породи страх от интимност при голям брой младежи.