Най-после! Кобрата дочака този миг

Кубрат Пулев и Хюи Фюри щe се изправят един срещу друг в „Арена Армеец“ в София, за да определят кой ще бъде следващият съперник на Антъни Джошуа по линия на IBF. Двамата се очаква да подпишат договор за битката през октомври, без да се стигне до търг, пише Блиц.

От международната федерация обявиха 9 август за датата, на която трябва да се проведе наддаването за организация на сблъсъка. Кобрата вече години наред се надява да бъде участник в голям мач, който да се състои пред родна публика в София. Сега най-добрият ни боксьор е на път да сбъдне мечтата си.

Според най-успешния български мениджър в професионалния бокс Ивайло Гоцев обаче до такъв едва ли ще се стигне. „Помагам в преговорите между двата лагера. Индикациите са, че двете страни ще подпишат договора преди да се стигне до търг. Желанието ни е да избегнем наддаването на 9-и. Очаквайте подробности в близките часове, но по всичко личи, че търг няма да има. И двамата искат този мач и съм убеден, че ще организираме невиждано шоу в София. Тепърва ще бъдат съобщени много интересни неща около тази галавечер, която ще се проведе в „Арена Армеец“. В нея ще участва и Тервел Пулев. Там обаче търг ще има. Съвпадение е, че той отново е на 9 август, но е в Европа. Ще направим необходимото, за да може да го спечелим и Тервел да боксира за европейската титла в София“, каза за „Тема Спорт“ от САЩ Ивайло Гоцев, който е част от ръководството на промоутърската компания „Епик“.

Именно тази агенция спечели последните два търга с участието на Кубрат Пулев – за мачове с Дилиън Уайт и Джарел Милър. И двамата обаче се оттеглиха от битка с Кобрата в София. Предвид близките отношения на Гоцев с братя Пулеви, е логично да се помисли, и че много скоро те ще станат негови боксьори. Договорът на Кубрат със „Зауерланд“ изтича в края на годината.

„Не мога да коментирам този въпрос. Истината е, че аз съм в отлични отношения, приятелски, с Кубрат и Тервел. Помагам им с най-добри чувства и винаги ще го правя. Очаквайте обаче много интересни новини до края на годината. Когато му дойде времето, всичко ще бъде обявено и хората, които се интересуват, а съм сигурен, че те не са никак малко, ще получат нужната информация“, допълни Гоцев.