Начало Новините днес Много лоша новина за милионера Бенчо Бенчев!

Много лоша новина за милионера Бенчо Бенчев!

Специализираната прокуратура е затегнала обръча около добилия скандална слава бургаски милионер Бенчо Бенчев, научи БЛИЦ. Бизнесменът ще бъде разследван за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, разкриха пред медията ни два независими източника.
Неприятностите застигнаха Бенчев, след като бе арестуван заедно с наркобоса Димитър Желязков-Митьо Очите в турския хотел „Рамада“ в събота.

След задържането на Бенчев, по нареждане на магистратите полицаите обискираха разкошното му имение. Проверени бяха и други негови имоти, а говорителят на главния прокурор Арнаудова обяви:

„При обиска и при претърсването на жилищата ползвани от Бенчо Бенчев, бяха установени документи, т.нар. тефтери, в които се съдържат сигурни данни за вероятно укриване на данъчни задължения. Т.е. касае се за данъчни престъпления“.

На този етап прокурорите събират доказателства за предполагаеми финансови афери от групата.

Както медията ни съобщи първа, Бенчев ще бъде привлечен към наказателна отговорност за това, че е помогнал на Митьо Очите да се укрие. Предполага се, че заради получената информация, че ще стане клиент на прокуратурата, Бенчев е побързал да се скатае в болницата.

Мегакомисията на Пламен Георгиев ще проверява имането, авоарите и автомобилите на Бенчев.

Когато се е виждал с Митьо Очите, Бенчев едва ли си е давал сметка, че ще се озове във водовъртеж, който напомня на центрофугата на скърцаща пералня „Перла 04“, чийто барабан ще го удари в най-милото му. Милионите.