Баба и дядо на село такова лекарство си правят и то с люспи от чесън! И пращят от здраве! Сега и за мен са приготвили да си нося

Удивително е, колко лечебна сила съхранява в себе си, този натурален продукт!

Трябва да отдадем почит на фармацевтичният напредък, но не забравяйте за природните дарове, които могат да подобрят здравето , общото състояние и, не на последно място, външния вид.

Днес, искаме да ви запознаем този най-ценен природен лек-чесовата обвивка. Това, което се намира в тази част на пикантният зеленчук е уникално вещество – биофлавоноид кверцетин, известен със своят анти-ейджинг ефект. Кверцетин принадлежи към рядка група на витамините P, засилва възможността за регенериране на тъкани и защита на организма от токсични ефекти.

използвайте чесън люспи

Как да използваме чесновата кора за лечение .

Екстракт

Уверете се, че няма следи от от вредители, люспите са лъскави и чисти. Те трябва да са сухи и се смилат на прах с помощта на мелница за кафе. Изсипете суровината в стъклен съд с плътно затварящ се капак.

За да се подготви за смесване с вода, 1 супена лъжица прах се изсипва в 1 чаша вряща вода, покрийте и оставете за една нощ. Изпийте чашата на два пъти през деня. Пие се един месец, след това се прекъсва за 10 дни, след което се повтаря.

използвайте чесън люспи

Тази чудесна инфузия помага за нормализиране на функционирането на бъбреците и сърцето, премахва токсините от организма ,  подмладява и повишава имунитета.

Китайско хомеопатично лекарство

Еликсир на младостта на базата на чеснови люспи е известен в Китай още преди 5000 години, са доказали археолози намерили древни глинени плочки. Е, днес имаме ценна възможност да споделим рецептата с нашите читатели!

използвайте чесън люспи

 

Така че, 4 шепи люспи трябва да се залеят с 1 литър топла, но не вряща вода, оставете за през нощта. Пийте лекарството до 4 чаши на ден, както следва: мъже от 10-то до 20-то число на всеки месец, а жените – от 20-то до 30-то.

Почивката между курсовете – 1-2 месеца.

Лек срещу диария

Смлените люспи бързо премахват разстройството на храносмилателната система и, като хубав бонус, оттеглят от тялото паразитите от червата.

Спрете тежка диария с 1 ч.л. сушени люспи на прах, който трябва да се приема с глътка вода. Бъдете внимателни: дългото използване на люспи по този начин води до запек!

 

използвайте чесън люспи

Противопоказания

Забранено е да се яде чеснови обелки от бременни жени, кърмачки и деца на възраст под 12 години. Предпазни мерки следва да се прилагат към този метод на лечение от страдащи от диабет, хора с ниско кръвно налягане , хронични стомашно-чревни заболявания.

използвайте чесън люспи