Учени: Това е единствената държава, която ще оцелее, когато на 16 август планетата Нибиру удари Земята 

Исландия ще бъде единственото място на земята, където хората могат да оцелеят, ако Земята бъде ударена от планетата Нибиру. Специалистите по НЛО вярват, че Нибиру почти е дошла на Земята и в близко бъдеще ще започне това, което нашите древни предци наричат ​​апокалипсис. Това съобщиха световни медии.

В заключенията си уфолозите се позовават на изследователските данни на института „Макс Планк“, според които преди няколко милиона години голяма планета преминава през слънчевата система и влияе върху разположението на космическите обекти в нея.

Посочена е и новата дата за края на света – 16 август 2018 г. Уфолози твърдят, че Нибиру хипотетично почти е дошла на Земята и нашата планета е повлияна от гравитацията й. В резултат на това температурата на планетата ще започне да пада и всички живи същества ще умрат. Само онези, които ще бъдат в Исландия, могат да оцелеят. Поради геотермалните източници, които се намират там, температурата в тази част на земята няма да падне рязко и катастрофално. Този фактор обаче ще има само временен ефект.

В резултат на това оцелелите ще трябва да побързат да измислят начин за оцеляване за себе си и за потомците си – в противен случай човечеството ще изчезне окончателно и безвъзвратно.