6 начина, с които да се отървете от задържаната вода в тялото моментално

Човешкото тяло се състои от 60-70% вода. Почти две трети от тази вода се намира във вътрешността на клетките, а останалата част – в междуклетъчното пространство.

Точно поради нарастване на обема на течността в това пространство се формират отоците …

Ако сте запознати с този проблем, ние силно препоръчваме да се консултирате с вашия лекар, тъй като лечението зависи от първопричината. А тя не трябва да се пренебрегва! Като се започне от заболявания на вените, бъбреците, на щитовидната жлеза и се завърши с преяждане през нощта – всичко това би могло да доведе до появата на отоци.

За да се отървете по-скоро от отоците е препоръчително да се следват тези насоки …

Как да се справим с подуването и отоците
1. Започнете с храната
Сол и рафинирани въглехидрати – нещата, които на първо място е необходимо да се изключат или поне да се намали консумацията им. Желателно е също така да се забрави за пикантната храна и за нездравословната вечерна закуска. Преди сън най-добре е напълно да не се яде!
2. Не забравяйте за витамините и минералите
Подуването и отоците сигнализират за това, че тялото ви се нуждае от повече пресни плодове, зеленчуци и билки. Не пренебрегвайте храните, богати на калий и магнезий.
3. Повече движение!
Заседналият начин на живот никога не е бил от полза. Пробвайте се да се движите повече пеша и да започнете да правите упражнения сутрин. Физическата активност „изстисква“ излишната вода от организма.
4. Подуването не е причина да се откажете да пиете вода
Всеки знае за необходимостта да се пие най-малко по 2 литра вода на ден. Само че това трябва да става в продължение на целия ден, а не да се изпива наведнъж преди лягане! Трябва да се има предвид, че при хората със сърдечна недостатъчност и бъбречни проблеми режимът на пиене на вода е нужно да се съгласува с лекар.
5. Сънят не е за страхливци!
Вие няма да изглеждате добре и да се чувствате бодри, ако непрекъснато не си доспивате.
6. Поглезете се с масаж
При наличие на оток на лицето се препоръчва лимфодренажен масаж, но само ако се прави от опитните ръце на специалист. Той ще спомогне за решаването на проблема със задържането на вода и лимфа. Самостоятелният масаж в този случай е опасен.

Следвайки тези елементарни насоки, ще забравите за неприятния проблем с отичането. Погрижете се за себе си и кажете на своите близки как да се справят с подуването и отоците.