Пръст, която се яде! Прочиства токсините, понижава кръвното и холестерола, помага за растежа на косата

Ако сте били като повечето малчугани, навярно сте се правели, че ядете „торти от кал” или дори сте опитвали кафявите хрускащи между зъбите „сладкиши” от време на време. Макар че малко пръст на никого не е навредила, някои видове почва са по-полезни от други.

Често назовавана диатомит или ДП, диатомичната пръст е сивкава, подобно на талк вещество, която наистина съдържа фосилизирани (вкаменени) останки от едноклетъчен морски планктон, известен като диатомея, съдържащ скелети, изградени от 84 процента силиций и 20 други минерали.

Когато се увеличи 7000 пъти, диатомичната пръст изглежда като мъничките кутийки на медна пита.

Тя се добива от пресъхнали езерни дъна, чиято възраст е хиляди години и заради това диатомитът има безконечен срок на годност стига да е в сухо състояние.

Според Агенцията за храните и лекарствата (FDA), хранителният клас диатомична пръст се счита „общо взето за безопасен”, даже за деца, бременни и кърмачки. Само е нужно да се пие повече вода.

Освен че съдържа твърде много силициев двуокис, диатомичната пръст притежава също тъй следните свойства:

Много мощен отрицателен заряд; действа като магнит за привличането на вредни вещества
Много е твърда – всъщност тя е оценена на 7 по скалата за твърдост, в която диамантът е 9

Диатомичната пръст е известна най-вече със способността си естествено да убива насекоми и вредители като бълхите (включително чревни паразити). Тъй като е толкоз силна, колкото е и остра, тя лесно пробива екзоскелета на насекомите на микроскопично ниво – това ги кара да се обезводнят и загинат.

Забележка: Хората и животните остават незасегнати от нея. Не забравяйте, че

физическо действие убива насекомите, не химическо. По причина на това диатомичната пръст не ни наранява.

Следват пет наистина полезни начини за използване на тази естествена и икономична субстанция за цялостно здраве и благосъстояние.

Прочистване с диатомит :

Понеже диатомичната пръст има много висок отрицателен заряд, тя лесно се прикрепя към вредните неща като токсини, вируси, тежки метали, бактерии и дори към радиацията в тялото и ги изхвърля от него. Това я прави много полезна във всяка програма за детоксикация. Докато диатомичната пръст преминава през стомаха и храносмилателния тракт, тя привлича и абсорбира гъбички, бактерии, вируси, протозоа, пестициди, Е коли, тежки метали и ендотоксини.

Токсините биват хванати от диатомичната пръст и изхвърлени от тялото. Ако има по-големи паразити, те лесно биват „нарязани” и убити от острите й ръбчета. Обаче, диатомитът не убива полезните стомашни бактерии. Докато диатомичната пръст преминава през червата, тя всъщност изтърква и почиства стените им. Някои хора, като се подложат на такова очистване всъщност изпитват „лечебна криза”.

В това състояние те може да развият леко възпаление понеже имунната система се съживява. С измирането си, паразитите освобождават допълнителни токсини, което може да причини гадене, болки и крампи. Също така, паразитите често подслоняват в себе си други паразити, микроби и инфекции, които могат да причинят добавъчен дискомфорт. Един начин за избягването на това е бавно да достигнете първо до една чаена лъжичка и след това до една супена лъжица в рамките на няколко дни или седмици.

Диатомитът понижава кръвното налягане и холестерола :

Понеже диатомичната пръст има детоксикиращ ефект върху тялото, тя намалява чуждата за него материя, а наред с това и възпалението. И двете неща могат да допринесат за високо кръвно налягане и да повишат холестерола в кръвта.

Диатомитът спира ставните болки:

С напредването на годините тялото губи калций и костите отслабват. За жалост, ако вземате само хранителна добавка с калций това няма да коригира или спре този процес, просто защото тялото не може да използва калция без силиций. Всъщност, калцият може реално да ускори изтичането на калций от костите и да ускори остеопорозата и други заболявания, които засягат поддържащите и съединителни тъкани в тялото.

Хората, страдащи от остеопороза намират, че силицият спира болката и помага на тялото да се самовъзстановява. Силицият е толкова ефикасен понеже една от основните му функции е да депозира минерали в костите – най-вече калций. Учудващ е фактът, че силицият би могъл също така да се превръща в калций, ако това е нужно.

Диатомит за растеж на косата :

Силицият е чудесен за косата и се казва, че стимулира здравето на скалпа и растежа на косата. Косата е богата на силиций, също като здравите кости, така че силицият е жизнено важен за здравата коса. Включването на диатомична пръст в грижите ви за косата е идеален начин за съживяването на изтощена и увредена коса. Силицият може да помогне и за предпазване от оплешивяване, стимулира растежа на косата и прави косата блестяща и силна.

Диатомит за здрава и блестяща кожа :

В Европа диатомичната пръст се използва в продуктите за здраве и красота предназначени за кожата, косата, ноктите, костите и ставите. С напредването на възрастта съединителната тъкан се затруднява със задържането на влагата. Силицият помага за забавянето на този дегенеративен проблем и възстановява жизнеността. Колагенът в голяма степен е изграден от силиций и е лепилото, което държи целостта на тялото. При достатъчно силиций ние имаме достатъчно колаген, за да поддържаме младежкия си вид. Освен това, силицият помага при кожни трудности като обриви, акне, екзема, ухапвания от насекоми, както и при наранявания като измръзване и изгаряне.

Как да пием диатомична пръст

Понеже силицият се разтваря във вода, той лесно се усвоява от чревните стени. Той няма да се натрупа в тялото, така че е нужно да се приема ежедневно. Бъркайте често докато пиете течността, понеже диатомитът се утаява на дъното.

Диатомичната пръст е доста безвкусна, така че бихте могли просто да я разтваряте във вода или сок. За да не се усеща песъчливата й структура, особено от малките деца, бихте могли да им я давате в смутита или с кисело мляко. Ако вкусът й наистина не ви харесва, опитайте се да я пиете в кокосова вода с добавена 1 ч.л. естествен мед.

За възрастни, започнете с 1 ч.л. в течност. За деца, започнете с 1/4 до 1/2 ч.л. в зависимост от големината. Разбърквайте добре и пийте по веднъж на ден.

След приема на диатомит в чаша течност, изпивайте по още една чаша вода и повишете приема си на вода през деня. Пиенето на диатомична пръст може да ви кара да изпитвате жажда, освен това пиенето на повече вода ще спомогне за изхвърлянето на нечистотиите от тялото ви.

Бавно повишете дозата до 1 с.л. на ден за възрастни и до 1 ч.л. за деца.

При по-сериозни случаи, започнете с приемането на 1 с.л. диатомична пръст във вода всеки ден. Ако е необходимо, повишете количеството до 2 или 3 с.л. Забавете процеса на увеличаване на количеството, ако усетите детоксикираща реакция.

Някои хора изпитват повишена енергия, така че не се препоръчва пиенето на диатомична пръст преди лягане.

Забележка: Винаги пийте хранителен клас диатомична пръст понеже другите форми не се считат за безопасни за консумация.