Котките откриват болести и лекуват – Когато котката ляга върху краката-човекът страда от хипотония, когато ляга върху главата …

Дори и най-обикновената улична котка би могла да помогне на човек доста повече, отколкото само да помърка в краката ми да позволи да бъде погалена.Сред всички “наши по-малки братя” котките се считат за най-често срещаните “битови лечители.” Ако собственикът успее да създаде отношения на доверие с тях, след това котката по вълшебен начин може да намира и да лекува болните места на стопанина си.

Обичайно те лягат на това място, затоплят го с тяхната топлина, мъркат – и болката си отива.

Котката би могла да лежи на болното място в продължение на няколко часа.

Статистиката показва, че собственици на котки се обръщат към лекарите почти 5 пъти по-малко, отколкото тези, които нямат, пише checkonline4you.com

Да разгледаме 7 основни положителни влияния на котката върху човешкия организъм:Отнемане на умора и стрес
Котките са в състояние да успокоят нервите ви след тежък ден, да намаляват умора, стрес, мигрена, да свалят кръвното налягане и да нормализират сърдечния ритъм.

В зависимост от цвета на козината си котката оказва различно влияние върху хората:Черните котки – отнемат отрицателната негативна енергия два пъти повече от мъркането на котки с други цветове.Рижите котки – зареждат човек със своята положителна енергияСиво-сини котки – най-добре успокояват нервната системаКремави котки – най-добре тонизират нашата енергетикаБелите котки са най-добрите лечители в много отношенияПомощ при сърдечно-съдови заболявания.

Могат да се намерят много истински истории за това как котки са спасявали живота на човек при сърдечна недостатъчност. Пухкавите лекари могат дори предварително да почувстват и да предупредят собственика за евентуален пристъп. Стопаните на котки знаят, че техните домашни любимци понякога започват да се галят, когато са значително раздразнени или са под напрежение. Наличието на котка в къщата намалява риска от повторен инфаркт на миокарда. У човек, който наскоро е претърпял сърдечен удар, пулсът и кръвното налягане се нормализират, след като в продължение на няколко минути гали любимата си котка.Помощ при заболявания на стомашно-чревния тракт.

Галенето на котки се оказва полезно и за храносмилането. Най-добре с лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система се справят котките с къси косми или тези без косми.Засилване на имунитета.

Котешкото мъркане, което се възпроизвежда на честота 4-16 Hz, има положителен ефект върху човешкия имунитет. Едно от обясненията за това явление, което дават учените е, че мъркането прилича на лечението с ултразвук, което подпомага растежа и укрепването на костите, ускорява заздравяването на рани. Също така се оказва, че персийските котки могат да облекчават болки в ставите и симптоми на остеоартрит (промени в ставния хрущял).Увеличаване на продължителността на живота.

Геронтолози са провели проучване за влиянието на котките върху продължителността на живота на съответните собственици. Учените са стигнали до изненадващ извод – хората, които през целия си живот са имали котка в къщата, живели средно 10,3 години по-дълго от тези, които не са имали.Котката като домашен иглотерапевт.

Котките могат да играят ролята на ваш личен домашен специалист по акупунктура. Котките могат да се качват на стопанина си, да пускат нокти и да дразнят различни акупунктурни точки, като при истински сеанс по акупунктура. Този метод на алтернативната медицина се използва и е много популярен в Китай, а сега се е разпространил по целия свят.Котките като енергоинформационен прибор
Биоенергетиците вярват, че котката е истинско живо енергийно устройство. По поведението на котките може да се разбере към какви видове заболявания човек е предразположен:Котката ляга върху главата на стопанина – човекът има склонност към главоболие или високо кръвно налягане.

Ляга върху раменете или лявата плешка – човекът има склонност към сърдечно-съдови заболявания.
Ляга на собственика на кръста – човекът има проблеми с бъбреците.

Котката ляга върху краката – човекът страда от хипотония (ниско кръвно налягане) или чести настинки.

Такава необичайна полза могат да донесат и най-обикновените домашни котки за собственика си, и при това напълно безплатно.