Начало Свободно време Тази СНИМКА на оцеляла част на моста в Генуа хвърли цял свят...

Тази СНИМКА на оцеляла част на моста в Генуа хвърли цял свят в ужас!

В интернет се появи снимка на оцеляла част от моста в Генуа, който рухна и погуби живота на около 30 души, включително и на бебе. Както се вижда от фотоса, мостът е бил в отчайващо състояние. Вижда се разрушеният бетон, а също и ръждясалата метална конструкция под него.

Съобщава се още, че срутването на моста е довело до повреждане на газопровод и изтичане на газ.


Причините са трагедията все още се установяват.

Светкавицата е последната причина, довела до трагичния инцидент в Генуа. Това коментира млада рускиня, която от години живее в италианския град, който днес даде десетки жертви. „Някои очевидци смятат, че в моста се е ударила мълния. И той е започнал да се руши пред очите им”, отбелязва Александра Шулгина. Тя добавя, че сред загиналите има и малко дете. И уточнява, че съоръжението е било много старо. „Мостът беше стар, непрекъснато го ремонтираха. Изглежда светкавицата е била последната капка, преляла чашата”, посочва тя.

Младата жена добавя, че преди дни шофьорите са започнали да се оплакват, че усещат странни вибрации, докато преминават по моста. По думите й, заради инцидента движението в града ще стане много натоварено.

Причината за срутването на автомобилния мост на магистрала А10 в италианския град Генуа са сериозни недостатъци в текущото обслужване. Това заяви на свой ред министърът на транспорта и инфраструктурата на Италия Данило Тонинели. „Като гражданин на Италия, за мен е много тъжно да констатирам, че за текущото обслужване са били положени недостатъчни усилия. Случилото се, за съжаление, свидетелства за това“, каза Тонинели в ефира на италианския канал Rai. По думите му, подобни трагедии не трябва да се случват в „цивилизована страна като Италия“.

„Техническото обслужване трябва да бъде над всичко. Онзи, който ще бъде подведен под отговорност за случилото се, ще трябва изцяло да си плати. Но засега е преждевременно да се говори за това“, подчерта министърът.  Тонинели изключи версията, че срутването на моста може да е причинено от дейности, протичали около обекта в последно време.