Светът потъна в скръб-Публикуваха снимки на част от загинали на мост в Генуа

След пропадането на моста в Генуа 39 души загинаха ( повечето от които млади хора), като 5 от тях още не са идентифицирани. Между жертвите има и 3 деца.

Спасителите се надяват силно, че могат да открият още някой жив сред руините, но шансовете намаляват с всеки час.

Трагедията все пак има и лица – тези на загиналите хора, пише „Република“.

Ето част от тях:

44-годишният Роберто Робаяно, съпругата му Ерсилия Пичинино (на 41 години) и техният син Самуел (на 9 години) умират в гробницата на рухналия мост. Семейството живеело в провинция на Генуа и пътувало към Сардиния за празниците.

34-годишната Елиса Бозцо от Бусола също загива на фаталния виадукт. Тя пътува с черен опел по моста „Моранди“. Приятелите й с часове се опитват да се свържат с нея през „Фейсбук“, но без успех. По-късно научават и за черните новини.Алберто Фанфани, родом от Флоренция, загива 32-годишен по време на инцидента. Той е работил като анестезиолог в болница в Пиза.

29-годишната медицинска сестра Марта Даниси е партньор на Алберто Фанфани. Тя загива заедно с него.

48-годишният Андреа Черули е родом от Генуа. Той работи на пристанище, но голямата му страст си остава футболът.

Мирко Вицини (31-годишен) е един от двамата загинали служители на екологично дружество в Генуа. Колегата му Бруно Казагранде (35-годишен) също загива при рухването на виадукта.

Хуан Карлос Пастенес също е жертва на трагедията в Генуа. Той е 64-годишен готвач от Чили, живее в Италия повече от 30 години. 

Съпругата му Нора Ривера загива заедно с него, както и приятелят им Хуан Фигеро.

28-годишният журналист Джовани Батилоро е един от четиримата от „Торе дел Греко“, пътуващи към Ница, по време на рухването на „Моранди“. Те щели да пътуват до Франция, а след това към Барселона.

Херардо Еспозито също е от Торе дел Греко. Той е на 26 години. Наскоро се е завърнал от Лондон, където временно е работил.

Антонио Станзионе е на 29-години и също е от Торе дел Греко. Работил е в бара на родния си град.

Матео Бертонати е на 26-години и също е от Торе дел Греко. Семейството му се занимава с цветарство.

24-годишната Стела Бочия е от Арецо. „Част от сърцето ни остана под руините на моста в Генуа“. Така семейството на момичето обявява вестта за смъртта й във „Фейсбук“.

Годеникът на Стела е пътувал заедно с нея и също е срещнал смъртта. 23-годишният Карлос Трухийло живеел в Каполона. Те минавали по моста, прибирайки се от почивка.

Мелиса Артус и Натале Гусман са две френски девойки на 22 и 21 години, които са пътували от Монпелие до пристанището, от което щели да се качат на кораб към Сардиния.

19-годишният Аксел Нечати е третата френска жертва на моста „Моранди“. Той е пътувал с кола с приятелите си Мелиса и  Аксел Нечати Ализее Плазе, на 19 години, е третата френска жертва на моста Морънди. Той пътува с кола с приятелите си Мелиса и Натале.

22-годишният Уилям Пузадукс е четвъртата френска жертва на трагедията. Той отива на концерт в Италия, а преди да замине даже е търсил през фейсбук желаещи да пътуват с него и приятелите му. „В колата имаме свободно място, има ли желаещи?“.

Луиджи Алтадона, 35-годишен, от дълго време живеел в Генуа. Много хора се опитали чрез Фейсбук да получат повече вести за приятеля си, но без успех.

Мариус Джери, 22-годишен. Роден е в Албания, но от 3-годишен живее в Италия. Той загива заедно със сънародника си Ери Бокрина (28-годишен). Те са работели в компания за почуистване. Закъснявали са за работа и са карали максимално бързо, за да не губят повече време. Мариус бил запален футболен фен.

Ери Бокрина – отива на работа и минава по фаталния мост.

Марио Роско, на 36 години. Той е румънски превозвач, но живее в Париж.

Сред жертвите на рухналия мост е и Генаро Сарнаторо на 43 години. 

Алесандро Роботи, на 50 години, от провинция Алесандрия. Завършва химия и е амбициозен астроном.

 57- годишният Джорджо Донагьо също е жертва на рухването на моста в Генуа. Той има лодка, обича да плава, а на младини е бил акробат.