Важно за отпускарите: Пътуваме за 15 лева до Гърция и Черноморието! 

Само за 10-15 лева можем да стигнем от София до Българското Черноморие или пък до Солун и Кавала в Гърция. Атрактивните цени са при споделено пътуване, организирано през фейсбук. В социалната мрежа изобилстват групи с оферти за транспорт до Бургас и Варна, а също и за чужбина – предимно Гърция, Турция и Южна Италия. Това предаде „Телеграф“.

Хората си правят уговорки на частно и така удрят конкуренцията на транспортните фирми. Особено примамливи са предложенията да стигнем до Солун само за 10 лева, при положение, че един билет за автобус е около 40 лева, а за влак е малко над 30 лева. До Черно море пък споделено за такива пари предпочитат да пътуват повече семейства с деца, тъй като им излиза на половина от цените за влак или автобус, които са около 30 лева на човек.

Офертите са много, а уговорките стават само на лични съобщения. Повечето са от хора с по-големи коли и бусове , но се срещат и предложения от собственици на малолитражки.

При запитване на лично съобщение предлагащият оферира на цена между 10 и 15 лева в зависимост колко пътнижи може да събере, както и дали багажът е по-голям. За около 20 лева можем спокойно да натоварим освен себе си и два куфара например. Повечето уговорки за тръгване са от автогара „Васил Левски“ или около Руски паметник. Вземат се и пътници от спирки и дори от домовете им, ако адресите съвпадат с маршрута.