Домашно средство за болки в ставите подходяща и за ревматизъм: Помага веднага след първото му използване!

Много хора страдат от болки в ставите. Болката обикновено се появява в раменете, лактите и коленете.

Тя обикновено ни прави нервни. Тази рецепта е подходяща и за ревматизъм. Подобрява циркулацията на кръвта и облекчава болката. Масло от червени люти чушки е чудесно за лечение на радикулит, невралгия, миозит, ревматизъм и болки в ставите.

Това масло принадлежи към групата лечебни масла за втриване. Обхваща капилярите; увеличава кръвообращението в горната част на кожата, стимулира метаболизма на витамини и активира регенерацията на кожния епидермис.

Ако имате проблеми с болки в ставите трябва да се опитате тази рецепта, тъй като е доста ефективна.

Необходими съставки:

– 10 свежи червени люти чушки – 2 чаши студено пресован зехтин

Начин на приготвяне: След измиване на чушките, нарежете стъблата им, измийте ги добре и ги поставете в машинката за мелене. Ще получите около една чаша нарязана смес. Сложете сместа в стъклен буркан и изсипете зехтин върху него. Преди да прецедите сместа през марля или пластмасова цедка, я дръжте на тъмно място в продължение на седем дни.

Дръжте микстурата от пипер в хладилника и ще можете да я използвате като добавка към ястие. Също така, можете да използвате червено масло за проблемите, споменати по-горе. Как да го използвате?

Да започнем с това, втрийте маслото върху засегнатата област, когато почувствате болка в ставите или в други части на тялото. Направете това няколко пъти на ден. Ако лекувате болки в краката с това масло, втрийте го в кожата и сложете топли чорапи или чорапогащи.

След прилагане на маслото в зоните на болка, ще почувствате изтръпване на кожата, но това е поносимо и приятно, тъй като маслото затопля кожата, без да причинява изгаряния или болка. Не забравяйте, че е нужно маслото да се съхранява в тъмна стая, за да се запази годно за използване по-дълго време.