Скандални подробности за изчезналата Божидарка и семейството й (СНИМКИ) 

Обявена за национално издирване 12-годишна хлапачка от старозагорското село Калитиново беше намерена след два дни на тавана на вила, чийто собственици живеят в Стара Загора и се завръщат само в почивните дни.

Момиченцето прекарало 48 часа скрита сред вехториите като залъгвала глада си с набрани от двора круши, ябълки и грозде, пише в. Монитор.

Малката Божидарка Господинова избягала от родния си дом за да се спаси от всекидневните побоища, на които била подлагана от майка си Христина, разказаха местните. Момичето е било в продължение на пет години в социален дом, където го настанили заради домашно насилие, след като се завърнало в началото всичко било нормално, но изглежда родителката е подновила тормоза.

„Семейството на 38-годишната Христина и 50 годишният Господин нямат официално сключен брак“, коментира кметът на Калитиново Иван Веселинов. Те имат три деца: две момчета и Божидара, които ходели на училище. Таткото работел в Германия като строител, редовно пращал пари за издръжката им, а майката се грижела за домакинството.

Според селския управник момиченцето и друг път е бягало от дома си, но винаги се връщало само. Този път в издирването му се включили десетки униформени, използвано било и следово куче, но никой не предположил, че хлапачката ще се укрие в таванското помещение, откъдето следяла предприетите действия за откриването й.

Според социалните работници Божидарка е с дивиантно поведение, най-вероятно тя ще бъде отнета отново от семейството и приведена в социален дом. Образувано е досъдебно производство, тепърва ще се изяснява дали наистина малката е била подложена на физически тормоз.