Ето как да разпознаете проблемите в тялото си. Китайски биологичен часовник- действа безотказно

Китайският биологичен часовник показва интервали, по които енергията циркулира през частите на нашето тяло, а на всеки два часа през деня са по-силни в определена част.

Биологичният часовник е древна мъдрост, която показва интервалите, в които енергията циркулира през тялото ни. На всеки два часа в деня е най-силна енергията в определена част на тялото, така че по този начин можем да разпознаем проблемите.

Тогава функциите на тази част на тялото са най-добрите и ако има някакъв проблем, симптомите в този период ще бъдат най-голями.

Първото нещо, което лекарят по китайската медицина ще попита пациента е в коя част на деня се появяват симптоми на заболяване или разстройство в тялото.

Според това, лекарят ще знае в коя част от тялото е проблема, т.е. къде енергията циркулира по-трудно или има твърде много енергия, което също не е добре.

Добре е да се следите биологичния си часовник и да се вписвате в кое време на деня се появяват проблеми, напр. умора, болки и други.

Също така е добре да се наблюдава и времето, когато най-много имате енергия и когато се събуждате през нощта, защото и това показва проблеми с определена част от тялото.

Време на най-силните функции на организма (12 часа по-късно функция е на най-ниското ниво):

5 до 7 часа – дебелото черво

7 до 9 часа – стомаха

11 до 13 часа – сърце

13 до 15 часа – тънко черво

15 до 17 часа – пикочен мехур

17 до 19 часа – бъбреци

19 до 21 часа – перикард

21 до 23 часа – троен нагревател (терморегулацията)

23 до 1 часа – жлъчния мехур

1 до 3 часа – черен дроб

3 до 5 часа – белите дробове

По времето, когато един орган е на върха на своята енергия, този на противоположната страна на биологични часовник (12 часа разлика) се намира на най-ниското си ниво на енергия. Това на практика означава, че ако ядем късно през нощта, храната лошо се абсорбира в тънките черва.