Чудото доктор Бубновски: Даже ако сте на повече от 50 години, ще излекувам артрита ви и ще искате да танцувате!

Остеоартритът на ставите на коляното изпреварва хората в трудоспособна възраст от 30 години и всяка година броят на случаите постоянно и постоянно се увеличава. Болестта засяга както мъжете, така и жените еднакво, с изключение на артрозата на интерфалангеални стави, както най-често се наблюдава при жените.

Това, разбира се, е силна болка. Но можете да се възстановите и да започнете отново да танцувате!

Сред съвременните специалисти, които лекуват артроза, е Сергей Бубновски, който е един от най-известните и търсени лечители.

Много лекари не признават методите му на лечение, но положителната статистика на излекуваните показва, че д-р Бубновски наистина е експерт в работата си.
Той дава множество препоръки, както за предотвратяване на остеоартрит и за лечение на заболявания и да се отървете от посттравматичен синдром, това, което сега ще разкрием .

 

Лечение на артроза на колянната става

Акцентът на упражненията на д-р Бубновски с артроза на колянни стави е ходенето на колене. Това може да се прави както за профилактика, така и за лечение. Звучи странно, но повярвайте ми, работи. Ако има симптоми на артроза, при повечето пациенти упражненията ще изглеждат болезнени. В този случай лекарят дава препоръка.

За да избегнете силни болезнени усещания, трябва да направите специално коляното. Затова направете наколенник, като поставите в торбичка от плътна тъкан натрошен лед. Бъдете подготвени, че това упражнение ще бъде трудно. Така че можете да се придържате към перилото или дивана, ходейки на коленете си.

Не се изненадвайте, ако за първи път можете да направите само 1-2 стъпки. Още на следващия ден ще можете да ходите на колене за още няколко секунди. Д-р Бубновски съветва бройката да достигне 30 стъпки.

Друга интересна и полезна препоръка на доктора в лечението на колянни стави е изпълнението на гимнастика с издишване и възклицание „Ha!“ . Тоест, когато изпълнявате упражнения за издишване, трябва да викате „Ha!“ . Така че да изглежда, че издишвате болката. Това наистина работи и често се използва в йога.

Фразата на Сергей Михайлович: „Болестта трябва да се издиша“ – стана крилата. Също така, лекарят ви съветва, след като стъпите  на коленете си, прехвърлете тежестта на цялото тяло върху петите и издишайте с възклицание. Три минути такива дихателни упражнения ще ви освободят от болка.